5 начина да неутралишете мирисе након припреме хране

0

Foto: Shutterstock

Мирис хране заиста може да отвори апетит, али понекад, ако потраје, може да представља проблем.

Ево неколико начина да неутралишете мирис хране.

1. Затворите врата осталих просторија док припремате храну. Тканина одмах упија масноћу и мирисе, па је зато најбоље да затворите врата спаваће собе, предсобља и дневне собе док припремате специјалитете. На тај начин ћете спречити да намештај или одећа упију мирисе.




2. Укључите аспиратор или одржавајте проток ваздуха у кухињи. Најбољи начин да спречите задржавање мириса је да вам кроз кухињу стално циркулише ваздух. Не заборавите да чешће мењате филтере на апсоратору, а док кувате можете држати прозор отвореним.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

3. Одмах почистите и оперите кухињу. Kада завршите с припремом хране, оперите посуђе које сте користили, али и радну површину и шпорет.




4. Прокувајте омиљене зачине. Ставите шипку цимета, каранфилић или кору цитруса у посуду са водом и ставите да проструји на благој ватри. Ови пријатни мириси ће неутралисати заостале мирисе хране.

5. Оставите посуду са сирћетом, содом бикарбоном или млевеом кафом преко ноћи. Kако би се неутралисали мириси хране коју сте припремали, на радну површину ставите посуду са сирћетом, содом бикарбоном или млевеном кафом и оставите је преко ноћи. До јутра ће нестати неугодни мириси.



stvarukusa.rs

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *