Наложен надзор над Основним тужилаштвом у Новом Саду због сумње у законитост поступања у случају Kонтића

0
(Фото: пиxабаy.цом)

У вези са случајем бруталног насиља у новосадској Јеврејској улици и противречним изјавама и међусобним оптужбама МУП-а и Основног јавног тужилаштва, Републичко јавно тужилаштво је наложило надзор над поступањем ОЈТ.

За Истиномер је потврђено из Републичког јавног тужилаштва да су они упутили захтев Апелационом јавном тужилаштву у Новом Саду “ради оцене да ли је у наведеним предметима поступано законито и да ли су радње поступка биле предузете без одлагања сагласно Законику о кривичном поступку”. Апелационом јавном тужилаштву је наложено да након извршеног надзора достави извештај о утврђеним чињеницама Републичком јавном тужилаштву, кажу из РЈТ.

“Републичко јавно тужилаштво упутило је Апелационом јавном тужилаштву у Новом Саду захтев да се сходно Закону о јавном тужилаштву и овлашћењима апелационог јавног тужиоца, изврши надзор поступања Основног јавног тужилаштва у Новом Саду у предмету осумњиченог Ивана Kонтића због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају, ради оцене да ли је у наведеним предметима поступано законито и да ли су радње поступка биле предузете без одлагања сагласно Законику о кривичном поступку”, одоворили су Истиномеру из Службе за информисање РЈТ.

Поводом догађаја у Новом Саду од 24. августа када је, како се сумња, Иван Kонтић напао и тешко повредио М. М. у Јеврејској улици, јавности су се обратили и МУП и Основно јавно тужилаштво у Новом Саду.
Њихова саопштења се не подударају у више ствари, почев од тога када је случај уопште пријављен тужилаштву.

Подсетимо, јавност је сазнала за овај случај тек када се на друштвеним мрежама појавио узнемирујући снимак онесвешћеног мушкарца кога други мушкарац бесомучно удара, пише Истиномер.

Полиција тврди да су догађај пријавили тужилаштву исте вечери, док је из ОЈТ саопштено да су обавештени о томе тек 4. септембра, и то за предмет који је формиран по пријави адвоката оштећеног.

Из МУП-а су реаговали у више наврата, а истакла се изјава Милорада Шушњића, начелника Полицијске управе Нови Сад, који је чак позвао заменика тужиоца ОЈТ да се полиграфски тестира.(Истиномер)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.