Ово је Гренелова порука Србима

1
Ричард Гренел (Фото: Јутјуб)

Специјални саветник председника САД Ричард Гренел поручио је да споразум из Вашингтона и договори данас постигнути у Београду нису само речи на папиру, вец́ значе нове послове за људе који живе у овом региону, нова радна места и развој приватног сектора.

– Не бисмо били овде да није председника Трампа, који је веровао да нешто друго може да се деси. Веровао је у то да у први план могу да се ставе привреда и акценат на радна места. Дата су обец́ања народу Србије и хоц́емо да нас сматрате одговорним. Ово нису само речи на папиру, вец́ послови за људе који овде живе – поручио је Гренел и истакао да је то порука за српске грађане.

Како је рекао, председник и САД верују у снагу приватног сектора, да начин размишљања „споља“ допринесе да и влада схвати на који начин приватни сектор може да „цвета“.
– Симболика у политичким разговорима никад нец́е моц́и људима да плати кирију, то ради приватни сектор – рекао је Гренел.

Извршни директор америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) Адам Болер истакао је после састанка у Амбасади САД са представницима Привредне коморе Србије и Косова, да честита на храбрости што су се Београд и Приштина „одлучили за народ, а не за политику“.

Болер је указао да је у Србију допутовао са још пет других америчких агенција:

– У нашој делегацији овде је комплетна економска моц́ америчке владе – истакао је шеф ДФЦ.
Казао је да економска нормализација значи инвестиције и отварање радних места, могуц́ност да се размишља каква би будуц́ност могла бити, уместо да будемо блокирани у прошлости.

Председник Приведне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да је специјални саветник председника САД Ричард Гренел на успешан начин променио приступ решавању сложених и тешких тема и одблокирао процес сарадње.

– Захваљујуц́и томе данас и причамо о бизнису и заједничким интересима, а не о оном што нас дели – рекао је Чадеж после састанка представника привредних комора Србије и Косова са Гренелом и делегацијом америчке Развојне финансијске корпорације ДФЦ, и захвалио Гренелу на томе.Вести онлајн

1 Коментар

  1. ДОКЛЕ СЕ ВИШЕ БАВИТЕ СРБИМА,СМРАДОВИ ПОГАНИ.
    ЗАР СМО JОШ УВЕК ОПАСНОСТ ЗА ВАС БЕЗ ОБЗИРА ШТО СМО ОКУПИРАНИ ОД ИЗДАJНИКА“КОЗОJЕБА“КОJЕ.СТЕ ВИ КУПИЛИ
    ПАСJА ГОВНА ПОГАНА….!!!

    „ЧЕКА ВАС РУСКИ МЕДА ДА МУ ПОПУШИТЕ ЧУПАВАЧ“…!!!

    2020-а,“ГОДИНА СУРОВЕ ИСТИНЕ““…АМИН.!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.