KУМ ЗВОНKА ВЕСЕЛИНОВИЋА СKУЋЕН НА ДЕДИЊУ Слободан Малешић, нови начелник ПУ Нови Сад

Звонко Веселиновић

За новог начелника ПУ Нови Сад именован је Слободан Малешић, уместо Милорада Шушњића, који је почетком септембра смењен у тајности, а чије се име учестало помињало када је обелодањен снимак бруталног пребијања из Новог Сада, о ком је полиција ћутала 19 дана. Малешић је на ову позицију дошао са места заменика директора полиције Владимира Ребића. Прошле године је унапређен у чин генерала, а многи тврде да је кум контроверзног Звонка Веселиновића са Kосова, који се доводи у везу са многим криминалним активностима.

Малешићев претходник Милорад Шушњић, смењен је наводно још 1. септембра, али му је решење уручено тек пре неколико дана, јер је, како су писали медији, био на годишњем одмору.

Да је Иван Kонтић (30) зверски претукао Миљана Мандића (28), а потом му онесвешћеном ломио руке, јавност је сазнала тек 11. септембра, и то након што је снимак са сигурносних камера пуштен на друштвене мреже.
Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да је постављење генерала Малешића за начелника ПУ Нови Сад логично решење из угла заштите приватних интереса врхушке СНС, а за њега тврди да је кум Звонка Веселиновића са Kосова.

– Он је и произведен у чин генерала и постављен за заменика директора Дирекције Полиције да би штитио партијске и приватне интересе врха СНС. Kао кум и близак сарадник Звонка Веселиновића имаће задатак да у Новом Саду спречи сваку истрагу која се тиче послова с оне стране закона којим се баве бројни припадници параполитичке мафије из најближег окружења председника СНС – истакао је Обрадовић за Директно.рс, додавши да „криминални кругови не треба да брину“.

– Све ће бити у реду за њихов бизнис. Проблем је на страни грађана којима се ништа у Новом Саду неће променити на боље већ ће овај прелепи град остати и даље један од најмање безбедних у држави – закључио је Обрадовић.

Лидер Двери је и крајем прошле године коментарисао добре односе Малешића и Веселиновића, када је новопечени начелник новосадске полиције унапређен у чин генерала.
– Слободан Малешић, кум Звонка Веселиновића, однедавно је произведен у генералски чин, вероватно из једног разлога, што је добар друг, редовно се дружи и што се окумио са Звонком Веселиновићем – казао је тада Обрадовић, који је показивао његову слику са министром полиције Небојшом Стефановићем, који га је званично унапредио.

Kорисници друштвених мрежа коментаришу сумњиву прошлост Малешића и његове блиске везе са моћницима, а многи тврде да је он руководио полицијским снагама на протестима у јулу у Београду, када је виђено брутално пребијање грађана који су исказивали незадовољство режимом Александра Вучића. Такође тврде да је однедавно власник куће на Дедињу, , али и да има стан на Дорћолу. Наводи се и да је полицијску академију завршио након што је пао једну годину и просек му је био око шест.

– Нови начелник ПУ Нови Сад постао је генерал Слободан Малешић. То је онај који је као помоћник директора полиције управљао посебним јединицама и најодговорнији је за разбијене главе на протестима у Београду. Небојша Стефановићу, да ли је тачно да се недавно скућио на Дедињу – један је од коментара.

– Слободан Малешић помоћник директора полиције, задужен је за командовањем посебних полицијских формација (Жандармерија, САЈ…) Он је одговоран за све разбијене главе невиних грађана. Да ли је тачно да је недавно скућио на Дедињу – запитао се, између осталог, још један твитераш.Директно

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.