Сат на Менхетну одбројава секунде до почетка „смака света“

(Фото: Depositphotos / Ronniechua)

Колико још времена имамо док свет није почео потпуно да се урушава? Нови Климатски сат постављен на Менхетну рећи ће вам тачно у секунду.

Климатски сат на Унион скверу, дело уметника Гана Голана и Ендрјуа Бојда, најавио је да имамо тачно 7 година, 99 дана, 17 сати, 29 минута и 22 секунде до тренутка кад ће Земља кренути да буквално пуца по шавовима.

“Постављање сата је опомена да се емисија штетних гасова мора редуковати што брже. Технологија то може. Постављање сата је начин да наука добије моћ. Наша планета има крајњи рок, а ми можемо да је спасимо”, рекао је Бојд.
Сат је идеја научника, уметника и активиста из Њујорка и показује бројке за које се тврди да су засноване на научним подацима.
“Климатске промене се већ дешавају и овај сат није будилник већ је штоперица која одбројава кораке планете и свака секунда је важна. Све треба урадити на време”, рекао је Голан, а преноси РТС.1 Коментар

  1. Стара суботарска превара: ОНИ као знају кад ће пропаст света! Знао је Господ да ће и такви да се запате, па је изричито нагласио да ,,о том дану и часу ни анђели не знају до само Отац Мој на небесима“.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.