Мадрид букнуо кад су се грађани сукобили са полицијом током немира против мера закључавања (Видео)

0

Лондон није био једини европски град у коме су фрустрирани становници у бесу изашли на улице протестујући против још једне рунде закључавања подстакнуте од стране ЦОВИД-19. У Мадриду су протести против закључавања прерасли у праве нереде – како су описани у шпанској штампи – како су сукоби између грађана и полиције постајали све жешц́и.

Прошле недеље је градско веће наметнуло нова ограничења за више од милион становника Мадрида, пошто се повећао број жаришних тачака ЦОВИД-19 на 45. Локализована ограничења кретања била су слична онима која су уведена током закључавања у пролеће, мада не тако оштра.

Током викенда, хиљаде Шпанаца изашло је на улице Мадрида. На десетине становника било је умешано у насилне сукобе са полицијом.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Показујући да амерички полицајци немају монопол над полицијском бруталношћу, један шпански полицајац снимљен је како главом удара притвореног мушкарца.

Протести нису били ограничени на Мадрид. Током викенда били су широко распрострањени у областима као што су Усера, Пуенте де Валлецас, Вилла де Валлецас, Виллаверде, Циудад Линеал, Вицалваро, Сан Блас и Царабанцхел.

Преко милион људи подлеже новим локализованим ограничењима закључавања и своје домове могу напустити само у радне, медицинске или образовне сврхе и само ако носе пратећу документацију. Сиромашнији и мигрантски радници који се ослањају на јавни превоз да би дошли на посао у грађевинској индустрији кажу да их ове мере дискриминишу.

Прочитајте још:  Украјинци спремају контраофанзиву, мобилишу пензионере

Локална предузећа морају радити са 50% капацитета и морају се затворити пре 22 сата. Окупљања су ограничена на највише шест особа. Нове мере ће се разматрати на сваке две недеље.

Мадрид је тренутно један од најтеже погођених градова у целој Европи, са стопом заразе од око 1.000 случајева на 100.000 становника.



Превод: Српски Гласник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *