Kо све плаћа кредите Етихаду?

0

Етихад (Фото: Depositphotos/rebius)

Неизмирене обавезе „Ер Србије“ према „Етихад ервејзу“ износиле су 57,6 милиона долара и оне су исплаћене у време највеће кризе изазване коронавирусом у Србији. О томе ко је платио овај дуг у емисији „Међу нама“ говорили су бивши директор ЈАТ-а Велибор Вукашиновић и економиста Данило Шуковић.

На питање откуд новац за враћање кредита ако знамо да је авио индустрија због коронавируса претрпела највеће губитке, Шуковић каже да је кредит у овом случају могао да буде враћен тако што је новац узет од државе или позајмљен од неког другог.



“У саопштењу које сам ја видео кажу како је то резултат њиховог успешног пословања и то је оно што боде очи”, објашњава Шуковић.

Објашњава да тренутно због короне и отказаних летова имају све светске компаније, па је немогуће да то није случај и са “Ер Србијом”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Треба рећи то је плаћено одатле и одатле, држава је власник и ту не треба ништа да се крије. Све што иде преко државе то су паре грађана, значи да неко управља нашим парама а то крије од нас”, поручује економиста.

Прочитајте још: 

Вукашиновић напомиње да је “Ер Србија” државни пројекат и да она не би могла да постоји без државне помоћи.

“Ми смо потписници мултилатералног споразума о ваздушном саобраћају који забрањује било какву помоћ државе авиокомпанијама. Међутим, Европска унија је донела одлуку да се авиокомпанијама помогне”, каже Вукашиновић.

Прочитајте још:  Вучићев Кризни штаб најавио нову седницу

Подсећа да је због коронавируса Луфтханса од немачке државе добила 9 милијарди евра.

Напомиње и да су све компаније које су до сада ушле у комбинацију са “Етихадом” пропале.



Аутор: Милена Илић Мирковић, Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *