Kо све плаћа кредите Етихаду?

0
Етихад (Фото: Depositphotos/rebius)

Неизмирене обавезе „Ер Србије“ према „Етихад ервејзу“ износиле су 57,6 милиона долара и оне су исплаћене у време највеће кризе изазване коронавирусом у Србији. О томе ко је платио овај дуг у емисији „Међу нама“ говорили су бивши директор ЈАТ-а Велибор Вукашиновић и економиста Данило Шуковић.

На питање откуд новац за враћање кредита ако знамо да је авио индустрија због коронавируса претрпела највеће губитке, Шуковић каже да је кредит у овом случају могао да буде враћен тако што је новац узет од државе или позајмљен од неког другог.“У саопштењу које сам ја видео кажу како је то резултат њиховог успешног пословања и то је оно што боде очи”, објашњава Шуковић.

Објашњава да тренутно због короне и отказаних летова имају све светске компаније, па је немогуће да то није случај и са “Ер Србијом”.

“Треба рећи то је плаћено одатле и одатле, држава је власник и ту не треба ништа да се крије. Све што иде преко државе то су паре грађана, значи да неко управља нашим парама а то крије од нас”, поручује економиста.

Прочитајте још: 

Вукашиновић напомиње да је “Ер Србија” државни пројекат и да она не би могла да постоји без државне помоћи.

“Ми смо потписници мултилатералног споразума о ваздушном саобраћају који забрањује било какву помоћ државе авиокомпанијама. Међутим, Европска унија је донела одлуку да се авиокомпанијама помогне”, каже Вукашиновић.

Подсећа да је због коронавируса Луфтханса од немачке државе добила 9 милијарди евра.

Напомиње и да су све компаније које су до сада ушле у комбинацију са “Етихадом” пропале.Аутор: Милена Илић Мирковић, Нова.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.