ЛОПОВИ! За 47,7 км Фрушкогорског коридора кроз равницу платићемо БАСНОСЛОВНИХ 606 милиона евра!

0

Вучић (Фото: Председништво)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у име Владе Србије и директор кинеске компаније ЦРБЦ Џан Сјао Јен потписали су данас уговор о изградњи Фрушкогорског коридора, који ће повезивати Нови Сад и Руму. Са представницима компаније ЦРБЦ претходно се састао и председник Србије Александар Вучић.

Укупна вредност Уговора, чијем потписивању су присуствовали и председник Србије Александар Вучић и амбасадорка Kине у Београду Чен Бо, је 606 милиона евра.




Влада Србије је половином септембра одобрила уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, 47,7 километара аутопута с четири траке ширине по 3,5 метара, али без зауставних трака, који ће спојити аутопутеве ка Шиду и Суботици.

Планирано је да радови почну следеће године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Председник Србије најавио је да ће ова брза саобраћајница бити изграђена до 15. марта 2024. године истичући да се са овом кинеском компанијом разговара о изградњи брзе пруге Београд-Ниш.




„Фрушкогорски коридор биће веома значајан не само за Новосађане, већ и за грађане из свих делова Бачке и Срема и скратиће им пут ка западу Србије и западним земљама“, рекао је Вучић.

Вучић је нагласио и да ће у оквиру брзе саобраћајнице бити изграђен и мост на Дунаву код Kовиља од 1,8 километара и тунел Иришки венац од чак 3,5 километара.

„Надам се да ћемо имати довољну стопу раста да све платимо и покријемо наредне године“, рекао је Вучић, али додао: „успећемо ово да финансирамо, а да не подижемо стопу јавног дуга у односу на бруто домаћи производ“.

Прочитајте још:  Старовић: Турска интензивно наоружава Приштину




Председник је поновио да ће до краја наредне године бити завршена и канализациона мрежа и изграђене фабрике за пречишћавање отпадних вода у Нишу и Kрагујевцу, што ће укупно коштати 550 милиона евра.

Ти градови ће добити и регионалне депоније смећа, као и Панчево, Суботица, Сомбор, Сремска Митровица, Ужице, Врање, Kраљево, Kрагујевац, Пожаревац и Пирот.

Вучић је рекао да се у 72 општине у централној Србији планира изградња канализације и фабрика за пречишћавање отпадних вода.

Директор компаније ЦРБЦ Џанг Сјаојуен је рекао је да је његов тим радио више од годину и по на припреми пројекта Фрушкогорског коридора и да ће се ЦРБЦ трудити да на време и квалитетно заврши радове и тиме помогне плану развоја Србије до 2025. године.

Након потписивања уговора, амбасадорка Kине је изјавила да је ово прва кинеска компанија која у Србији послује у области инфраструктуре и оценила да ће и ова сарадња утицати на унапређење односа две земље.

Истакла је и да ће Амбасада Kине и даље помагати свим компанијама из Kине у сарадњи са српским партнерима.



Извор: Бета, Инсајдер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *