На поновљеном суђењу, син Жељка Митровића осуђен на 11 месеци кућног затвора!

3

Андреа Бојанић

У међувремену, за друго кривично дело – непружање помоћи повређеном, наступила је потпуна застарелост.

Александар Митровић, син власника телевизије „Пинк“ Жељка Митровића, на поновљеном суђењу у Првом основном суду осуђен је на 11 месеци кућног затвора, као и забрану управљања возилима Б категорије у трајању од годину дана, због саобраћајне несреће у јулу 2013. када је на пешачком прелазу у Устаничкој улици усмртио Андреу Бојанић (17).

Kако пише Нова.рс, Александар Митровић није присуствовао изрицању пресуде.

Александар Митровић је првостепеном пресудом у јулу прошле године осуђен за два кривична дела: за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја добио је 11 месеци, а за непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди још пола године.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У међувремену, за друго кривично дело – непружање помоћи повређеном, наступила је потпуна застарелост.

Наиме, максимална казна за ово дело је три године, а застарелост наступа након што протекне дупло више времена од предвиђене максималне казне.

С обзиром да се несрећа догодила у јулу 2013, апсолутна застарелост наступила је у јулу 2019. године.

У односу тешко дело против безбедности јавног саобраћаја Апелациони суд је пресуду укинуо и предмет вратио опет у Први основни суд.




Према наводима из оптужнице, Митровић је БМW у власништву компаније Пинк 18. јула 2013. возио брзином већом од дозвољене, односно више од 80 километара на час.

Пише и да је Митровић прошао на зелено светло за аутомобиле када је налетео на Андреу Бојанић која је прелазила на црвено за пешаке.

Прочитајте још:  Свечља дезертирао у рату на КиМ

Наводи се да је тело Андрее Бојанић одбачено 29 метара од места удара, а да је Митровић без заустављања „свестан свог дела оставио без помоћи“ Бојанић која је од задобијених повреда преминула на лицу места.

Највише спорења током суђења било је око тога којом брзином је Митровић возио и да ли је Бојанић улицу претрчавала.



(Н1)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “На поновљеном суђењу, син Жељка Митровића осуђен на 11 месеци кућног затвора!

  1. Нема ни суда а ни судије са оваквом пресудом која је у директној супротнсоти са кривичним законом који за овакво дело предвиђа најмању казну 2 године затвора. Али у овој држави анархије тренутно је и то могуће али тиме није речена ни последња реч јер здању реч има породица жртве пошто суда ни судија. Анархија не траје вечно.

  2. Србија све баш све увози и купује од зајмљених пара, лук, пасуљ … храни децу и као једини артикал извози на светску пијацу у време беле куге, а колико “српске” судије цене живот деце види се по овој пресуди, отимачини деце из породица, породилишта … па зашто не би и који воз судија из Кине, С. Кореје увезли … прво да суде “нашим судијама”, “политичарима” и осталим “државним званичницима” … само робија до Токија Србију спашава. Прво судије па сва остала жгадија по реду.
    Један тајкунчић из оп. пећинци убио жену и дете џипом па потури возача као кривца, купи му кућу а овај буде “осуђен” на 2.г. условно на 2.г. значи ништа!
    Дебилчина звана Ваздуплхов улети у наплатну 200 на сат бленући у телефон ( тешко му иде куцање масним дебелим прстима ) направи тежак удес, службе као кривца подметну његовог возача који ће се после туце година развлачења поступка извући без казне и богатији за оданост дебелом имбецилу од новца опљачканих од грађана Србије.
    Плаћамо судије да нас варају и праве будалама јебо им шугави пас све по списку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *