Пандемија фаворизвала раст сајбер криминала, дечју порнографију и разне онлајн преваре

0
фото. Depositphotos, timkaekler

Пандемија коронавируса фаворизовала је раст сајбер криминала у Европи, посебно у погледу дечије порнографије и разних превара онлајн, саопштила је данас Европска полицијска служба (Европол).

“Kриминалци су брзо искористили пандемију коронавируса да би напали рањиве” у контексту карантина и ограниченог кретања што је навело људе да много више користе интернет, наводи се у саопштењу Европола.

Преваре онлајн су на тај начин постале идеална стратегија за сајбер криминалце који своју робу продају као производе које ће спречити или излечити коронавирус, навео је Европол са седиштем у Хагу.
Поред тога регистровани су садржаји о сексуалном узнемиравању деце, а приказивање таквих садржаја је постало популарније него иначе због ограниченог кретања и путовања.

“Пандемија коронавируса је успорила многе аспекте нашег нормалног живота. Она је на нашу жалост убрзала криминалне активности онлајн”, оценила је европска комесарка за унутрашња питања Илва Јохансон (Yлва Јоханссон).

Према њеним речима, организовани криминал злоупотребљава рањиве особе, било да су то људи који су остали без посла или предузећа, а најгоре од свега експлоатишу децу.Beta

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.