Погледајте шта деца уче из грађанског васпитања?

1

Ученицима другог разреда основне школе у радним свескама за Грађанско васпитање, председник Александар Вучић гарантује да „све што раде одрасли треба да чине за њихово добро“. Међутим, то није једини споран моменат у тој књизи.

Након што је цела Србија занемела пред 100. страницом радне свеске за Грађанско васпитање коју користе ученици других разреда основних школа, људи су кренули пажљивије да листају ту књигу и уочили више момената због којих је тумаче као “лажно поверљиви курс за потказивање свих”.




То се посебно односи на илустровање Дечјих права, која се обрађују у седмом поглављу – поред Вучићеве “гаранције”, малишани треба и да покажу да су разумели своја права и да су спремни да се боре за њих – и код куће и у школи.

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Између осталог, деца се позивају да нацртају одраслу особу с којом живе када је бесна, а у поглављу “Кад родитељи крше дечја права” да нацртају шта родитељи раде, а застрашујуће је, те да напишу шта они тада говоре.




Исто се очекује да ураде и ако их је неко од одраслих у школи узнемирио или уплашио.

 

“Одговори су само за тебе и мене”, поручује им нацртана жирафа, мада су многи скептични и око тога коме су намењени ти одговори и какве би последице могли да повуку.

“Грађанско васпитање – сазнање о себи и другима” – радну свеску за други разред основне школе, чији су аутори Нада Игњатовић-Савић, Јелена Димитријевић, Валерија Живковић, Станка Жица, Татјана Живановић, Смиљана Грујић и Марина Остојић, издао је Креативни центар, а одобило Министарство просвете Републике Србије.

Прочитајте још:  Слободан Антонић: „Биолошке” којештарије



Извор: Нова

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Погледајте шта деца уче из грађанског васпитања?

  1. сатанисти се шире преко зомбираног народа, а ми, као паметни и трезвени, савака вашка обашка — ипак је све ово заслужено

    нормалан живот је стална борба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *