Kалифорнија жели да људи у ресторанима носе маску чак и за време јела – између сваког залогаја

1

(Фото Бета)

Kалифорнија је својим становницима издала упутства да заштитне маске због пандемије коронавируса у ресторанима носе чак и док једу. Маску би, према упутствима које су стигле из канцеларије тамошњег гувернера, требали да скину само како би храну унели у уста, а док жваћу, односно између залогаја, мора бити на лицу.

Kако пише „Њујорк Тајмс”, та је препорука у супротности с препорукама Светске здравствене организације према којима би маску требало што ређе додиривати.

Меру је на службеном „Твитеру” најавила канцеларија калифорнијског гувернера Гавина Њусома, преноси „Јутарњи”.




Попут већине америчких савезних држава и Kалифорнија захтева ношење маски на јавним местима. Многи градови и насеља ресторане су ограничили само на послуживање гостију на терасама, или их лимитирали на 25 одсто унутрашњег простора. У држави је до сада забележено више од 840 хиљада случајева заразе уз више од 16 хиљада преминулих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Њујорк Тајмс” подсећа како су стручњаци супротних мишљења о томе да ли би маске требало носити у ресторанима. Расправу је повео водећи амерички епидемиолог др. Ентони Фучи који је у интервјуу открио да своју маску носи око врата док једе и пије, али је ставља на лице када чека конобара или у другим паузама током оброка.



Извор: Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Kалифорнија жели да људи у ресторанима носе маску чак и за време јела – између сваког залогаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *