Благо нашем Kризном штабу што је имун на корону – најавили строжије мере, па се изгрлили и изљубили

1

Ако је иког остало у Србији да још верује Kризном штабу у борби против корона вируса, онда им је поверење потпуно уљуљано сликама са јучерашње седнице на којој је донета одлука о новим мерама заштите од короне.

Од данас важи нова забрана. Сви локали се затварају у 23 сата, а не у један после поноћи као што је важило за баште. Да ли мислимо да корона спава до 23, па се тек онда спреми да изађе – не, не мислимо, и ова мера нам се претерано не свиђа.

Али, донекле звучи разумно јер је нека златна средина како би се колико-толико сачувало угоститељство које је малтене на изидсају. Стигао је и подсетник од Kризног штаба да се маске носе, Kон препоручује чак и када смо напољу, и оно најважније – да се држи дистанца најмање од метар и по.
Они који су све око пандемије схватили озбиљно, још од марта држе дистанцу чак и са најближим пријатељима, али шта ћемо са свим неверницима који немају на кога да се угледају до на Kризни штаб? А тамо имају шта да виде – еминентне лекаре који се грле, љубе и присно поздрављају, заборављајући на златно правило дистанце од 2 метра (које се временом претворило на 1,5 метар).

Слике са седнице Kризног штаба уз поруку како је стање “алармантно” показују нам докторку Дарију Kисћ Тепавчевић како срдачно прилази и грли колегу Мијомира Пелемиша, љуби га у образ, а поред њих стоји доктор Горан Стевановић и још један члан штаба. Потпуно разумљиво да желите да поздравите драге колеге и пријатеље, али лекари, како то сад? Одоше сва упозорења кроз прозор! Јел ок или није ок да се дружимо, састајемо, ћакуламо као да короне више нема?
Ни остали чланови кризног штаба се нису нешто специјално држали прописане дистанце већ су се збили један поред другог на седници која је одржана у дану када опет имамо забележено више од 120 новооболелих од корона.

Од када је почео овај пакао са корона вирусом слушамо једно те исто – перите руке и држите дистанцу. Овај део око прања руку, ма колико банално звучао на жалост и даље мора многима да се нагласи, а упозорење за дистанцирање испоставило се још компликованијим јер не могу да га се придржавају ни они који нас на њега упорно подсећају.

Молба за Kризни штаб – будите срдачни и присни кад све ово прође, или бар кад вас цео народ не гледа.Извор: Ноизз.рс

1 Коментар

  1. Грле се и љубе стигле дебеле паре од зликовачке СЗО заједно са наредбама шта да раде убудуће како би натерали народ на вакцинисање и чиповање.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.