ЗБОГ МИТА ОД 24.000 ЕВРА Ухапшена помоћница министра Недимовића

2

Дарија Јањић Нишавић (Фото: Flickr/FAO/Giulio Napolitano)

Дарија Јањић Нишавић, помоћница министра пољопривреде, Бранислава Недимовића, ухапшена је данас због примања мита од 24.000 евра, пошто је тражила од Д.Ч. по 1.000 евра у наредне две године како би му обезбедила добијање уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде.

Помоћница министра пољопривреде Д. Ј. Н. лишена је слободе данас око 12 часова због кривичног дела примање мита. Лисице су стављене и Д. Ч. за кривично дело давање мита.

Kако је саопштено из Тужилаштва за организовани криминал, постоје основи сумње да је осумњичена Д.Ј.Н. од осумњиченог Д. Ч. примила месечну рату, унапред обећане користи за помоћ у добијању уговора у поступку јавне набавке Министарства пољопривреде у области услуга, која је подржана од иностраног фонда за финансирање пољопривреде.




– По налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка данас су око 12 часова полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције, Службе за борбу против организованог криминала лишили слободе два лица: Д.Ј.Н. , помоћницу министра пољопривреде Републике Србије за кривично дело примање мита из чл. 367 KЗ и физичко лице Д.Ч. за кривично дело давање мита из члана 368. KЗ – саопштено је из тужилаштва.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Осумњичењној Д.Ј.Н., је обећана исплата користи у висини од око 1.000 евра месечно, у наредне две године, док траје реализација уговора о јавној набавци.

Претреси су у току.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање и они ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Тужилаштво за организовани криминал.



Медији

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “ЗБОГ МИТА ОД 24.000 ЕВРА Ухапшена помоћница министра Недимовића

  1. А то као нема везе са министром поштењачином?
    Што не хапсе министра који неће да потпише законит повраћај земље без 100к евра, све се зна него хоће овим хапшењем од министра изнудити неку лову, а ово му само опомена, ситна рибица.
    Нико не може до кожне фотеље а да није подмитљив и склон дебелој корупцији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *