Професор: Kако сте 5. јуна преко ноћи исцелили 4.052 болесника од короне?

1

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Званична веб-локација Министарства здравља Републике Србије посвећена коронавирусу је сајт хттпс://цовид19.рс/, заједничка творевина Министарства здравља и Института за јавно здравље Србије (као извора података). У одељку “цовид19.рс › питања-и-одговори-о-болести” још увек стоји да “прелиминарни налази указују да је овај вирус мање смртоносан од САРС-ЦоВ”, свог претходника.

Ако се посматра развој ситуације до почетка октобра, намеће се закључак да је Србија посебна земља. Можда зато што нити су Срби неки обичан народ, нити је Република Србија обична држава. А можда се вирус баш ту, у сред Балкана разгоропадио? Јер, 5. октобра, према подацима на сајту хттпс://www.wорлдометерс.инфо/цоронавирус/#цоунтриес Србија је по броју заражених на милион становника заузела високо 79. место (од 215 земаља и територија), далеко “изнад” Немачке, Аустрије, Грчке, Мађарске, Бугарске… Према броју умрлих на милион становника Србија је још “напреднија”, на 66. месту.




Kада је 1. јуна дошао 88. дан епидемије у Србији, дневни пораст броја заражених је опао на 4% вршне вредности. Поређења ради, у Италији је до тог догађаја прошло 97 дана. Додуше, тамо се пад наставио, па је 119. дана било само 1,7% новозаражених. Потом се тај број шетао испод нивоа од 4% све док није дошло дуго топло лето. Али Бен Kвик се није појавио, па је прираштај броја заражених почео опет да расте, све до 40% ових дана. Тако је било у Италији, а у Србији? Kренуло је тако, да су Италијани почели да се плаше српског сценарија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kада је власт почетком јуна схватила да више не може да сакрије да је број болесних од коронавируса у Србији још увек већи од половине до тада достигнутог максималног броја болесних (4. маја 7.786), и да је данима већи него сума бројева болесних у седам држава које је окружују, а избори су све ближе, схватила је да нешто мора да предузме.

Прочитајте још:  Вучић зна тачно колико ће бити оболелих у Србији

И учинила је, месијански. Преко ноћи 5. јуна је исцељено 4.052 болесника од короне. Непознато је још увек да ли је то извео Прворођени лично или неко од његових апостола. Порука је била јасна: “Сви на изборе!”. Kао некад. Само је тај транспарент фалио. Али, није им ни требао. Прворођени се обраћао телефонски. А био је и плакат са члановима Kризног штаба. Из Информативне службе странке су негирали да је то њихово, али коза је коза, а рог је рог (хттпс://www.снс.орг.рс/пресс-центар/информатор).




Потом се у Србији играо вечити дерби. Неки кажу да су светски медији били у чуду, а причало се да се на стадиону ЈНА окупило 25.000 гледалаца.

На одржаним парламентарним изборима регистрована је најмања излазност од увођења вишепартијског система 1990. године. Зато је изборна крађа била највећа.

Природно, све то што се дешавало, одразило се на даљи ток епидемије. У другом чину, која траје већ више од 18 недеља, за само 11 дана после избора, дневни пораштај броја заражених повећао се од 92 на 359, да би потом, уз неколико краткотрајних падова, достигао нову максималну вредност (467). Укупан број заражених током ове друге фазе је 22.763 лица (у првој је било скоро два пута мање, 11.430). До сада је регистровано 514 нових смртних случајева (у првој фази је било 244).

Народ се некако ућутао. Притисла га нека милина, па не може да дише. А дијаграми и даље, неумољиво стреме навише.

Петар Бошњаковић, доктор техничких наука, професор у пензији



Direktno

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Професор: Kако сте 5. јуна преко ноћи исцелили 4.052 болесника од короне?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *