АМЕРИКАНАЦ ОТКРИО ИСТИНУ О ЦИЉЕВИМА НАВАЉНОГ: Антируска војна дејства и економске саботаже

0

Алексеј Наваљни (Фото: Јутјуб)

Познати опозиционар из Сједињених Држава, Грег Батерфилд, рекао је да је инцидент са Наваљним одиграо Запад да би испровоцирао Руску Федерацију.

Амерички активиста уверен је да руски блогер комуницира са ЦИА или другим агенцијама које имају користи од постављања антируске пропаганде у позадини ове приче.

Батерфилд у овом „тровању“ види као покушај да Наваљног претворе у неку врсту анти-Путин симбола.

Такве мисли изрекао је амерички опозиционар у интервјуу за британско издање The Capital News. Према његовом мишљењу, тровање и конкретно „Новичок“ у овој причи изгледају потпуно неуверљиво. Највероватније је ово део игре против Кремља.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Батерфилд је такође рекао да ће се ова представа, највероватније, развијати, и уверен је да се она темељи на следећем сценарију – ускоро следи жалба Међународном кривичном суду и Европском суду за људска права.

„Ово ће помоћи Вашингтону и ЕУ у будућим антируским војним акцијама и економској саботажи“, наглашава активиста.

Батерфилд је очигледно да ће снаге Запада, у потрази за ресурсима и њиховом спровођењу, наставити да потискују апсурдну идеју Наваљиног тровања хемијским ратним средствима.




У овом случају, скандалозни руски блогер претворио се у полугу притиска и разлог за увођење нових санкција против Руске Федерације како би ометао спровођење пројекта Северни ток 2.

Ситуацију погоршава чињеница да свет сада доживљава пад цена нафте и гаса, а то моћницима овог света прети губитком огромног новца. У покушају да спречи колапс својих корпорација, Вашингтон је спреман да учини све да заплени уносне наслаге у Сирији, сировинске руте итд.

Прочитајте још:  Генералштаб Оружаних снага Украјине: Руска војска напредује дуж целе линије фронта у Донбасу



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *