СЗО (случајно) потврђује да корона није опаснија од грипа

1
сзо

СЗО (Фото: EPA-EFE/ MARTIAL TREZZINI)

Светска здравствена организација коначно је потврдила оно што ми (и многи стручњаци и студије) месецима говоримо – коронавирус није ништа смртоноснији и опаснији од сезонског грипа.

Главни руководиоци СЗО саопштили су то током посебне седнице извршног одбора СЗО од 34 члана у понедељак 5. октобра и чини се да то нико заиста није разумео.

У ствари, изгледало је да ни они сами то нису потпуно разумели.

На седници је др Мајкл Рајан, шеф СЗО за ванредне ситуације открио да верују да је око 10% света заражено вирусом Сарс-Цов-2. Ово је њихова „најбоља процена“ и огроман пораст броја званично признатих случајева (око 35 милиона).




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Докторка Маргарет Харрис, портпаролка СЗО, касније је потврдила цифру, наводец́и да се она заснива на просечним резултатима свих широких студија серопреваленције рађених широм света.

Kолико год СЗО покушавала да ово спинује као лошу ствар – др Рајан је чак рекао да то значи да „велика већина света остаје у опасности“ – то су заправо добре вести. И још једном потврђује да вирус није толико смртоносан колико су сви предвидели.

Глобална популација је отприлике 7,8 милијарди људи, ако је 10% заражено, то је 780 милиона случајева. Глобални број умрлих који се тренутно приписују инфекцијама Сарс-Цов-2 је 1.061.539.

То је отприлике стопа смртности од инфекције или 0,14%. Тачно у складу са сезонским грипом и предвиђањима многих стручњака из целог света.




Цифра од 0,14% је више од 24 пута НИЖА од „привремене цифре“ СЗО-а од 3,4% из марта. Ова цифра је коришц́ена у моделима који су употребљени за оправдање закључавања и друге драконске политике.

Прочитајте још:  СЗО признаје: Стотине рањеника у Гази оперишу се без анестезије

Заправо, с обзиром на прекомерно пријављивање наводних смртних случајева од Цовида, ИФР је вероватно чак нижа од 0,14% и могла би показати да је Цовид много мање опасан од грипа.

Нико од мејнстрим штампе није то прихватио. Иако су многа медијска издања извештавала о речима др Рајана, сви су покушали да направе застрашујуц́и наслов и рашире још панике.

Очигледно ни они, ни СЗО нису били у стању да ураде једноставну математику која нам показује да су ово добре вести. И да су Цовид скептици све време били у праву.




АЖУРИРАЊЕ 9/10/20: У интересу темељности, жеље да се ослоним на примарне изворе, а не зависећи искључиво од главних извора (који могу уклонити или изменити чланке), одлучио сам да пронађем стварни видео-снимак коментара др. Рајана.

Из неког разлога, иако је ово био важан састанак СЗО-а током наводно хипер-озбиљне пандемије, видео-снимак је тешко пронаћи. Једино где га можете видети је веб локација СЗО, а чак и тада морате да прелистате скоро 6 сати снимака. Па, учинио сам то и нема на чему.

Не можете да уградите стрим СЗО-а, али могу вам рећи да одете на ову страницу, кликнете на „Сесија 1“ и прескочите на 1:01:33 да бисте чули тачан цитат:

„Наше најбоље тренутне процене говоре нам да је око десет посто светске популације могло бити заражено овим вирусом. Ово варира у зависности од земље, варира од урбане до руралне средине, разликује се међу различитим групама. “

Радићу на прибављању аудио клипа, ради лакшег дељења и како бих осигурао да не остане рупа у памћењу.

Прочитајте још:  Модерна спаја вакцину против ковида и грипа



Превод: Српски Гласник

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СЗО (случајно) потврђује да корона није опаснија од грипа

  1. Objasnite nasem triju premudrih iz kriznog staba, ako se nije povecalo a nije i da se poveca opet je grib i ostale bolesti veca opasnost.. tako da za 12 meseci ili proglasite preporuku daljeg lecenja kao za ostale bolesti i ukinite psihozu ili jednostavno odlazite u zaborav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *