И за Лидл потребна веза: Оглас изазвао хаос

1

Тражимо појачање за наш тим продаје. Пријави се и постани продавац, каже се у најновијем огласу компаније Лидл. Овај оглас изазвао је прави хаос на друштвеним мрежама.

У каквом тужном стању је ситуација на нашем тржишту рада, сведочи и оглас компаније Лидл, за конкурс за радно место продавца у малопродајним објектима у Београду.

Србија је постала рај за иностране инвеститоре, који користе јефтину радну снагу за остваривање енормних профита. То им је омогућено захваљујући погубној економској политици Александра Вучића и његовог неолибералног економског тима. Постали смо колонија страног капитала и сировинска база страним компанијама, а Вучић се хвали успесима у економији. Влада која треба да буде репрезент народа и националних интереса, рекламира нас у иностранству као земљу јефтине радне снаге.




Једна у низу компанија која је добила привилеговани положај на српском тржишту је и Лидл, који ангажује велики број радне снаге. Осиромашени људи, без перспективе да могу наћи озбиљнији ангажман у својој струци, масовно аплицирају за радна места у овој компанији, пристајући да обављају разне послове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, како је горепоменути оглас изазвао мноштво коментара на друштвеној мрежи Фејсбук, сазнајемо да је и за радно место у Лидлу потребна веза. Људи се жале како су и по неколико пута конкурисали, а да никада нису добили никакав одговор. Неки су одлазили и на разговор, али када су људи из компаније који су разговарали са њима уочили да имају стручније квалификације, били су такође одбијани.

– Основно правило у Лидлу, како је мени рекао тај њихов ХР менаџер и неки шеф објекта који је разговарао са мном, рекао је да трговци у Лидлу РАДЕ СВЕ, нема посебних радника типа магационер, касирка и сл. него сви раде све, сем менаџера и шефова објеката – каже Викторио Поповић.

Прочитајте још:  ЗЛАТНО ДОБА: Туча пензионера око ћевапа у Лидлу, жена легла преко фрижидера



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “И за Лидл потребна веза: Оглас изазвао хаос

  1. Негде се, осим на адресу е-поште послодавца, захтева да се истовремено пријава за посао пошаље и на адресу општинског (то увек значи и партијског) функционера, па онда унутар партије изаберу ко је (с)”подобан”. Знам случајеве, не измишљам нити карикирам!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *