И за Лидл потребна веза: Оглас изазвао хаос

1

Тражимо појачање за наш тим продаје. Пријави се и постани продавац, каже се у најновијем огласу компаније Лидл. Овај оглас изазвао је прави хаос на друштвеним мрежама.

У каквом тужном стању је ситуација на нашем тржишту рада, сведочи и оглас компаније Лидл, за конкурс за радно место продавца у малопродајним објектима у Београду.

Србија је постала рај за иностране инвеститоре, који користе јефтину радну снагу за остваривање енормних профита. То им је омогућено захваљујући погубној економској политици Александра Вучића и његовог неолибералног економског тима. Постали смо колонија страног капитала и сировинска база страним компанијама, а Вучић се хвали успесима у економији. Влада која треба да буде репрезент народа и националних интереса, рекламира нас у иностранству као земљу јефтине радне снаге.
Једна у низу компанија која је добила привилеговани положај на српском тржишту је и Лидл, који ангажује велики број радне снаге. Осиромашени људи, без перспективе да могу наћи озбиљнији ангажман у својој струци, масовно аплицирају за радна места у овој компанији, пристајући да обављају разне послове.

Међутим, како је горепоменути оглас изазвао мноштво коментара на друштвеној мрежи Фејсбук, сазнајемо да је и за радно место у Лидлу потребна веза. Људи се жале како су и по неколико пута конкурисали, а да никада нису добили никакав одговор. Неки су одлазили и на разговор, али када су људи из компаније који су разговарали са њима уочили да имају стручније квалификације, били су такође одбијани.

– Основно правило у Лидлу, како је мени рекао тај њихов ХР менаџер и неки шеф објекта који је разговарао са мном, рекао је да трговци у Лидлу РАДЕ СВЕ, нема посебних радника типа магационер, касирка и сл. него сви раде све, сем менаџера и шефова објеката – каже Викторио Поповић.Директно

1 Коментар

  1. Негде се, осим на адресу е-поште послодавца, захтева да се истовремено пријава за посао пошаље и на адресу општинског (то увек значи и партијског) функционера, па онда унутар партије изаберу ко је (с)“подобан“. Знам случајеве, не измишљам нити карикирам!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.