Синод Фанара казнио митрополите – заступнике традиционалног начина причешћивања

1

Синод коронашко-екуменистичке Константинопољске патријаршије ставио је под забрану свештенослужења и сменио са катедре архијереја који је оштро критиковао праксу причешћивања кашичицама за једнократну употребу.

Синод Константинопољске патријаршије ставио је 8. октобра 2020. године под забрану свештенослужења митрополита бостонског Методија, који је раније критиковао праксу причешћивања кашичацама за једнократну употребу, преноси издање Рappas Рost.

Синод је објавио да ће казна митрополиту Методију важити до Божића. За администратора бостонске епархије и за патријаршијског викара назначен је фанариотски архиепископ у САД архиепископ Елпидофорос.
Још једног јерарха, митрополита Евангелоса, Синод је са Њу-Џерсијске катедре преместио на митрополитски трон града Сарда у Турској.

Извештачи грчко-америчке публикације Рappas Рost подсећају да су „митрополита Методија многи верници у његовој митрополији критиковали због отпуштања популарног свештеника Николаса Кастанаса из парохије у Арлингтону, држава Масачусетс, што је наишло на „широку пажњу у медијима и покренуло локалне протесте против митрополита“.

Поред тога, публикација извештава да је „Методија критиковао државни правобранилац Њу Хемпшира због одбијања да укине причешће (заједничком кашичицом – прим. Ред.) у парохијама државе под јурисдикцијом Бостонске митрополије“, док је патријарх Вартоломеј, иако је бранио традиционално причешћивање, „упутио своје митрополите да – првенствено – поштују законе локалне самоуправе“.

Новинари такође верују да разлози за уклањање митрополита Евангелоса могу бити због чињенице да је „у раној фази пандемије коронавируса критиковао поступање архиепископа Елпидофороса (који је користио кашичице за једнократну употребу – нап. Ред.) назвао„ неисправним и неканонским “.Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

По материјалу са: http://pravoslavye.org.ua/

1 Коментар

  1. Da pravoslavnih arhijereja vise skoro da nema, znamo ! Jedino me cudi narod, svuda u pravoslavnim drzavama, sto odlaze liturgije u crkve na sluzve tih djavoimanih ? Ako nemate u vasem kraju normalne svestenosluzitelje, imate valjda u kuci kandilo, jevandjelje, molitvenik ?
    Pa ne bih poljubio ruku ovim ekumenisticko-satanistickim biskupima ni lud !

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.