У Србији тренутно 371 регистровани педофил, за годину дана 92 нова имена

0
програмери, информациони

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Позивајући се на податке Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде, Политика је у данашњем издању пренела да су сви педофили у регистру донетом септембра 2015. осуђени за неко од кривичних дела против полне слободе над малолетницима.

Оснивач Фондације „Тијана Јурић“ Игор Јурић изјавио је за лист да је тај број „само једна кап у мору“ и да представља „стоти део стварног броја починилаца таквих кривичних дела“.

Подсећа се да је осуђенима због кривичних дела против полне слободе над малолетницима забрањено да посећују места на којима се окупљају малолетници, попут вртића или школа.




Педофилима суд не може ублажити казну нити их може условно пустити на слободу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Маријин закон усвојен је 2013. а тим актом су прописане строже мере контроле над осуђеним починиоцима кривичних дела против полне слободе према Kривичном закону Србије.

Име је добио по Марији Јовановић, осмогодишњој девојчици из Старих Лединаца крај Новог Сада коју је 26. јуна 2010. убио човек који је раније осуђиван за сексуалне деликте према деци и малолетницима.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *