Ускоро измена закона о странцима и о запошљавању странаца

1

(Фото: Пиксибај)

Измене Закона о странцима и Закона о запошљавању странаца, које ће бити предложене после формирања нове владе, учиниће Србију привлачнијом за странце и обезбедити им боље услове рада и друштвеног живота, рекао је данас ресорни министар Зоран Ђорђевић, саопштио је његов кабинет.

Он је у разговору са замеником директора Националне службе за запошљавање, Петром Јарићем, навео да током пандемије коронавируса велики број људи ради на даљину за фирме које се не налазе у земљи у којој живе, што је прилика да се привуче већи број странаца у Србију, преноси Бета.




„Усвајањем нових прописа, Србија би могла да постане једна од најомиљенијих дестинација за све људе који раде у Европи на даљину, онлајн”, сматра Ђорђевић.

Планира се да се странцима издају боравишне визе до годину дана, чиме би им се омогућило да раде из Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ускоро измена закона о странцима и о запошљавању странаца

  1. Он-лине МИГРАНТИ, делатност, крађа, насиље свакојако … тако су Албанце мамчили на Космет привилегијама на папиру и безакоњем у пракси приде, па поентирало мега-насиљем, сплеткама и оцепљењем … идемо даље није још у Србији све преотето.
    Зато у владу гура окупатор све глупље од глупљега, корумпиранијег од корумпиранијег да глатко прођу закони и пракса. Кога су Шиптари на флашу натицали и миграната се плаши.
    Када полицију питате што Роме у криминалу и мигранте не можете обуздати, они кажу “закон их штити”
    Постаћемо ромска и мигрантска сила бр. 1 у ЕУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *