ДИНАСТИЈА ХРKАЛОВИЋ Дијанин отац ојадио државну службу!

1

Дијана Хркаловић Foto: MUP

Скоро сви запослени Пољопривредне саветодавне и стручне службе (ПССС) недељама су у генералном штрајку зато што је, како наводе, отац бивше државне секретарке Министарства унутрашњих послова Дијане Хркаловић, Дане Хркаловић, обештетио ово предузеће. Рачун службе је у блокади, запослени не примају плате, а Хркаловић је у свој џеп ставио два милиона, објавио је на Твитеру новинар Дојче велеа Немања Рујевић.

Дане Хркаловић је директор пожаревачке Пољопривредне саветодавне и стручне службе (ПССС), где су скоро сви запослени недељама у генералном штрајку. О овом штрајку до сада се нису оглашавали ни запослени, али ни медији о њему нису извештавали, навео је Рујевић на свом Твитер налогу.




Штрајк је наступио због, како се у документацији и наводи, основане сумње да је Хркаловић “извршио злоупотребу положаја одговорног лица чиме је нанета огромна материјална штета” предузећу којим руководи. Рачун фирме је у блокади, а директор је одбијао да дуг исплати и тиме, како се наводи, свесно довео фирму у тешку финансијску ситуацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Хркаловић је, како штрајкачи наводе, коштао ПССС и важних послова који би значили преживљавање, а такође је опростио потраживања од 400.000 динара задрузи “ДХ Сточар” коју је он основао, а чији је директор управо његов син Дејан Хркаловић.

Прочитајте још:  Мађарска ће гласати против пријема Косова у Савет Европе




Бивши директор ПССС је, три дана пре одласка са функције, Данету исплатио два милиона динара због ранијег отказивања уговора о раду, плаћајући топле оброке и слично, иако закон каже да може да се плати само основна зарада. Дане је, дакле, узео милионе од фирме где је постао директор.

– Поента је да када братија тобоже падне у немилост, што би се могло помислити након што је Дијана најурена из МУП-а, она не падне баш стварно у немилост него настави да крцка негде другде у замену за ћутање. Омерта, кинта и унесрећени обични људи – тако ради мафија – закључио је новинар Рујевић.



Direktno

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДИНАСТИЈА ХРKАЛОВИЋ Дијанин отац ојадио државну службу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *