Израелски амбасадор у Србији: Одлуку да признамо Косово донели смо због јаких и важних односа са Србијом!

8
Израел

Израел (Фото: пиxабаy.цом)

Амбасадор Израела у Србији Јахел Вилан изјавио је за октобарско издање магазина Корд да ће Израел обавестити своје пријатеље у Србији о акцијама на признавању независности Косова.

Он је рекао да, колико зна, осим изјава председника САД, премијера и министра спољних послова Израела 4. септембра, ништа више није рађено на томе да Израел призна Косово.
Вилан је додао да, колико зна, још нема одређеног датума када би Израел званично могао да призна независност Косова.

“Могу да вас увереим да ћемо информисати наше пријатеље у Србији о својим потезима. Даћу све од себе да се постарам да ово урадимо потпуно транспарентно и да Србију унапред обавестимо”, рекао је Вилан.




На питање да ли ће, после званичног признања, Израел подржавати Косово у УН и другим међународним организацијама, Вилан је рекао да то у овом моменту неће чинити активно и да није било дискусије на ту тему.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мислим да је то прерано. Као земља која је патила као ниједна друга у арени УН, уверавам вас да ће Израел показивати највишу осетљивост према том питању”, рекао је Вилан.

Упитан због чега је његова земља променила став, иако је више од деценије била у групи чланица УН које не признају независност Косова, Вилан је рекао да су у прошлости била два главна разлога за непризнавање – јаки и важни односи са Србијом и могућност да се тај преседан одрази на питање Палестине.




Он је истакао да је на промену утицала тренутна политичка ситуација између Београда и Приштине, али и цео пакет који је америчка администрација припремила за Србију, Косово и Израел.

Прочитајте још:  Стравична анализа: Следе масовна отпуштања, задуживање, повећање пореза (ВИДЕО)

Упитан да ли је током разговора са председником Србије добио потврду да ће Србија преместити амбасаду у Јерусалим, Вилин је рекао да је то важно за Израел, који сматра да би све амбасаде требало да буду у Јерусалиму.

“Наравно, топло смо поздравили одлуку Србије да премести амбасаду у Јерусалим до јула наредне године. Даћемо све од себе да радимо са Владом Србије да се то и догоди. На састанку са председником Вучићем разговарали смо о томе како би Израел и Србија могли да раде заједно по бројним питањима”, рекао је Вилан.



(Фонет)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Alo bre antisemiti i semitofobi bre ej!!!

    Jel znate bre vi koliko je jevreja nastradalo u drugom svetskom ratu, a?!

    I nemoj vise ni rec da cujem protiv jevreja. Osim toga, oni ce srbe OBAVESTAVATI o razvoju situacije.

    Braco, sta je cudno vama? Za kosovske resurse ratovala medlin olbrajt, a dobio ih dzerard kusner. Nego pamtite dobro ovaj valcer. Nece oni ovim hlebom naraniti decu, u kakvog god Boga verovali.

  2. Dvadesert sedam ustaških generala su bili Jevreji ! Prvi je Slavko Kvaternik zamenik Ante Pavelića , ustaški “vojskovođa” i njegov sin Eugen i još dvadeset pet. ETO TO S
    U IZRAELCI A VI SE OVDE ISČUĐAVATE

  3. Браћо, ми нисмо Анти-Семити, него Анти-Ционисти. Јевреји су наши кострадалници у Другом светском рату. Највише су у том грозном рату настрадали Семити, конкретно: Јевреји, и Словени, конкретно: Пољаци, Белоруси, Руси(мада би Белорусе са Русима могли ставити под 1 народ – Руси) и ми Срби. Али, та јеврејска сиротиња, коју су убијали и богати Јевреји – Ционисти, у сарадњи са Националсоцијалистима, они нису криви. Крива су та масонска, хазарска, ционистичка богаташка сатанистичка говна! Сам Сорош (гледао сам један интервју с нјим из 90тих..тада је већ био велики играч. али није био толико познат). Он је тотално болестан! Сам је у емисији признао да је, док се Дунав црвенео од крви његовог народа, он учествовао у крађи злата, зланих зубних круница, новца, драгог камења побијених жртава! Грозно, уѕимаш од својих мртвих! А када га је запањени новинар питао:”Како сте могли”!?! Он је мирно одговорио:”Па боље ја, него неко други..Боље да је сво то богатство узео 1 Јеврејин, који је атеиста, али је тада глумио Римокатолика и не-Јевреја, него да је то узео неки мађарски фашиста или немачки нациста!” Тако је Сорош стекао прве милионе! Затим, гледам интервју са шовинистичким, екстремним рабином, који је веома радикалних схватања..Он све нас, не-Јевреје зове стоком (гојама).. Он хвали самог Хитлера и његове методе!!???!?? А то оправдава отприлике овако:”Људска раса мора да се прочисти. Не може разна стоке да живи. Требају да живе изабрани људи и народи, а други требају да им служе или да буду истребљени. ЗАТО СУ МИ ХИТЛЕРОВЕ МЕТОДЕ ОДЛИЧНЕ! ШТЕТА ШТО ЈЕ БИО У ЗАБЛУДИ, ДА СМО МИ, ЈЕВРЕЈИ, ТИ КОЈЕ ТРЕБА ПОБИТИ. ШТЕТА ШТО ЈЕ БИО НА НЕПРИЈАТЕЉСКОЈ СТРАНИ!” Болесник. Такви, као тај екстремни рабимн, као да пате од масовног, националног Стокхолмског синдрома. Док су други, као Сорош, атеисти, и њихов “бог” и “госдподар” је само новац, а трећи су Ционисти, они, који су при врху пирамиде. Можда и на самом врху(не баш на последњом степенику, тамо је Антихрист,али су ту, нешто испод њега и његових демонских генерала, са својим легијама..колико год то деловало некоме смешно или као неки научно фантастични или епска фантастика филм или роман..али, изгледа да је највероватније овако некако, како сам написао/откуцао..Видимо сви да живимо у доба симбола и симболике..Сада више нису ни анаграми актуелни..сада се пишу и цртају АМБИГРАМИ. Ко не схвата, нека погледа на нету..Ово су или последња времена, или неко доба, где се нешто велико спрема..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *