ТРЕЋИ ТАЛАС ЋЕ БИТИ НАЈДУЖИ! Србија се припрема за нови удар короне, процене о његовом трајању нису оптимистичне

3

Србија је у трећем таласу корона вируса, то сада више нема дилеме. И по свему судећи, биће то најдужи који смо имали до сада.

-На графичком приказу се виде и таласи и пикови. И оно у јулу је био талас, а не пик. Када све то гледате на графикону, имате талас од неколико дана, можда неколико недеља, а пик је онда када имамо највећи број у оквиру тог таласа. Дакле, када имамо оборен рекорд, то је пик, а талас траје, на пример, недељу дана пре и недељу дана после пика – објаснио је за проф. др Бранислав Тиодоровић.

Први талас трајао је од марта до краја маја, други од почетка јуна до средине септембра, а овај трећи је по мишљењу стручњака мало поранио. Наиме, очекивао се тек почетком новембра.
– Проблем ће нам бити новембар и децембар, јануар и фебруар. Зимски месеци, снег, влажност ваздуха, људи у затвореном простору – све то вирусу одговара за ширење. Сад у октобру ћемо имати Михољско лето. Ова два хладна дана ће проћи, па ћемо опет имати лепше време. Али, када уђемо у новембар и децембар, јануар, фебруар, то ће бити месеци који ће бити проблематични због боравка у затвореном простору.

Дакле, трећи талас могао би да траје пет месеци, до пролећа.

SRBIJA – 12.10.2020-Covid-19 – III talas – ZUTA zona (15-30 obolelih na 100,000 stanovnika u prethodnih 14 dana)

Gepostet von Petar Kocovic am Montag, 12. Oktober 2020

– Трећи талас ће нам, самим тим, трајати дуже, него први и други, али не би требало да буде и тежи. Јер ако спроводимо мере и ако се трудимо да их маскимално спроводимо, како у градском саобраћају, тако и у колективима, онда нећемо имати тежу ситуацију у односу на јул. Биће овај талас у том случају под контролом – рекао је за Тиодоровић.
Са овим мишљењем се слаже и проф Петар Кочовић по чијим је математичким прорачунима трећи талас короне почео још 14. септембра. А бројке говоре да би пик, односно главни удар, могао да се очекује првих дана новембра.

SRBIJA – 12.10.2020-Covid-19 – III talas

Gepostet von Petar Kocovic am Montag, 12. Oktober 2020

Како је проф Кочовић представио на Фејсбуку, већ за четири-пет дана Србија би из жуте могла да уђе у црвену зону, односно да уместо садашњих 20-так заражених на 100.000 становника има барем 50 одсто више.

По математичким формулама први талас короне је у Србији трајао од 6. марта до 26. маја, а други од 27. маја до 13. септембра.Блиц

3 Коментара

 1. Лупетање. Како неко може предвидети понашање вируса који науци уопште није јасан и који се понаша различито од свих до сада познатих вируса? Једино ако плански пуштају из лабораторија новостворене сојеве.

 2. У јеботе, анализе, „пикови“, графикони, професори, процесори, математички прорачуни ….
  ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ сада ти верујемо заиста да живимо на ПЛАНЕТИ МАЈМУНА
  Праћемо руке, бежати једни од других и носити маске, две три једну преко друге, носити скафандере, прати прње чим уђемо у кућу, цедићемо гуштера у гуменим рукавицама, нећемо путовати …
  и све то док не примимо ВАКЦИНУ.
  Када примимо вакцину, постаћемо бесмртни јер данас се више не умире од канцера, насиља, саобраћаја, срца, грипа, шећера …
  Данас се умире само од короне
  https://www.youtube.com/watch?v=x0R01hWC8Oc

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.