Како нам уче децу: „Хрватска се граничила са Византијом?!“

1

Образовање деце у српским школама доведено је озбиљно у питање после бројних гафова, а најновији је забележен у уџбеницима за четврти разред за предмет Природа и друштво, где човеку само остаје да се пита: Докле више?
Наиме, у лекцији „Настанак српске државе“ постоји одељак да је прва српска држава настала у деветом веку, да је добила име Рашка по граду Расу.

Међутим, онда се долази до ситуације која може да одговара рубрици „веровали или не“. Јер, у овој лекцији се налази и карта у време настанка прве српске државе, где се наводи да се Рашка, Византија и Бугарска граниче са Хрватском?! Невероватно!

Хрватска држава у том деветом веку није ни постојала, као ни много година касније, па ни о граничењу са Византијом није могло да буде речи.




Јасно је да су они који су израђивали уџбеник за четврти разред основне школе, у незнању или због неког другог разлога, направили велику грешку, те су на делу показали дилентантизам.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да напоменемо и то, издавач уџбеника је Логос, а аутори су Александар Кандић, Гордана Субаков-Симић, Жељко Васић, Дамир Живковић и Иван Матејић.



ИЗВОР: Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како нам уче децу: „Хрватска се граничила са Византијом?!“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *