Србија је у дубокој позадини америчког фронта против Русије – Руси се очајнички боје да одбране себе (ВИДЕО)

0
Путин са сарадницима (Фото: Kremlin.ru)

Србија се данас налази у дубокој позадини Америчког фронта против Русије. Русија је у дефанзиви на свим фронтовима – сматра Слободан Стојичевић, аналитичар и аутор књиге „Мрежни рат против Срба“ Слободан Стојичевић.

Он објашњава да је Америка успела да отвори више жаришта у руском дворишту попут Украјине, Грузије, а сада Белорусије, Јерменије и Азербејџана тако да је Русија принуђена на дефанзиву и фокусирање на те кризе. Стојичевић објашњава да је у рату меке моћи Запад још увек надоћан, али да се у Русији све више ради на том пољу.

– Русија се очајнички бори да одбрани себе – каже Стојичевић.
Као једини успешан пројекат ширења меке моћи Стојичевић наводи медијску кућу “Раша тудеј” која постоји на енглеском и другим језицима и успева да привуче пубилику на западу, док Спутник сматра неуспешним пројектом.

Стојичевић сматра да су и Алекасандар Вучић и Драган Ђилас “западни играчи” и да њима нема велике разлике. Он објашњава да Вучић никад није био проруски настројен и да је спроазум у Вашингтону само наставак политике коју Српска напредна странка спроводи од доласка на власт у Србији.

Стојичевић у емисији коментарише ситуацију у СПЦ, сукобе и медијске нападе. Он сматра да су киритике на рачун Патријаркха Иринеја због његовог односа према власти неосноване и да црква није политичка организација и да њен посао није бављење дневном политиком. Он је указао да на слабљењу цркве из различиитих интереса раде и прозападни медији у Србији али и они који су блиски режиму.
Он објашњава разне технике напада на СПЦ и њене Владике како би се православље ослабило у Србији. Он посебно у емисији анализира иступе владике Григорија кога види као предводника “либеларних идеја у СПЦ” и образлаже зашто то сматра штетним.

Према његовим речима стање у свету, у многим земљама али у и Србији ствара могућност за избијање разних револуција и да је и елитама јасно да је садашње стање неодрживо. Он предвиђа да следе занимљиви светски догађаји и да је време система демократије на свом крају.Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.