Почела дистрибуција Торлакових вакцина против грипа

2

Први пут после 15 година грађани Србије моћи ће да се вакцинишу вакцином против сезонског грипа Института „Торлак”, чија је дистрибуција почела данас.

Данас је из Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак” у Београду ка домовима здравља у Србији кренуо контигент од првих 50.000 доза, а планирано је да институт произведе 250.000 доза које ће бити сукцесивно дистрибуиране.

Торлакова вакцина стићи ће у домове здравља током данашњег и сутрашњег дана, а дистрибуцији првих доза из „Торлака” јутрос присуствовао је министар здравља Златибор Лончар.




Лончар је рекао да је Србија доживела да Торлак, који су многи покушали да униште, после 15 година прозиведе вакцину и то у специфичном тренутку за цео свет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је захвалио свим запосленима у инстититу на стрпљењу и труду и на томе што су издржали све тешке моменте и притиске јер су многи желели да дође до затварања Торлака.

Директорка Института „Торлак” Вера Стоиљковић рекла је за Танјуг да важно то што је та институција произвела вакцину против грипа.




„Ово је велики дан за Србију, велики дан за Инстутут ‘Торлак’ јер смо направили нову вакцину”, рекла је директорка и додала да је дистрибуција јутрос почела и вакцине ће према плану Института за јавно здравље Србије бити распоређене по домовима здравља у току дана.

Стоиљковић је рекла да ће Торлак и даље наставити да производи и дистрибуира вакцину против грипа у зависности од плана, док буде била потребна.

Она је навела да је много труда и рада уложено и захвалила свим запосленима који су учествовали у томе на преданом раду и стрпљењу, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Руски ПВО оборио украјинску ракету



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Почела дистрибуција Торлакових вакцина против грипа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *