Kако да брзо и ефикасно очистите прљаве фуге: Рецепт за домаће средство које уклања прљавштину

0

Foto: Shutterstock

Kорак до блиставог купатила и кухиње најчешће ометају места између плочица и елемената, фуге. Њихова основна функција је попуњавање празних простора и спречавање продора воде у зид или под, али она су међу најпрљавијим површинама у кући на којима се скупљају влага и прљавштина.

1. Прашак за пециво помешајте с водом и добијену смесу нанесите на фуге. Помоћу старе четкице за зубе површину добро истрљајте и оставите да делује 10-ак минута, након чега би фуге требало да буду чисте.




2. Уколико су на фугама видљиве црне гљивице настале због велике количине влаге која се тамо скупља, њиховом уклањању помаже избељивач на бази кисеоника. Ово средство није отровно и не оштећује површину плочица. Потребно је да избељивач помешате с водом у размери 1:3, раствор прелијте преко плочица и оставите да делује око 15 минута. Потом влажном крпом пребришите плочице и фуге.

3. Раствор соли и вреле воде у размери 1:2 ефикасно помаже код чишћења фуга. Смесу прелијте на плочице и оставите да делује 20 минута, након чега је фуге потребно да изрибате четкицом или грубом страном сунђера. Након чишћења купатила свакако настојте да површине темељно осушите, како би се влага што мање скупљала у фугама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Izvor: zadovoljna

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *