На градилишту у Нишу пронађени делови византијског објекта, археолога избацили и наставили радове

1

(Фото: EPA-EFE/ ADI WEDA)

Зидови византијског објекта пронађени су прошлог петка на Булевару Светог Пантелејмона у Нишу, где је у току изградња стамбено-пословног објекта, кажу у Заводу за заштиту споменика, преносе данас Јужне вести.

Међутим, радови још нису обустављени, јер шеф градилишта није дозволио археологу да фотографише и направи доказе о томе, те из Завода очекују реакцију Грађевинске инспекције.




Током припреме терена за изградњу стамбено-пословног објекта на нишком Булевару, како пишу Јужне вести, на градилишту су откривени археолошки остаци.

Директорка Завода Љиљана Берић каже да су након пријаве грађана изашли на терен и да је њихов археолог видео зидове неког византијског објекта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, како наводе, грађевински радови нису обустављени, објашњава Берићева, јер археологу није било дозвољено да фотографише, односно направи доказе.




– Шеф градилишта му није дозволио да фотографише. На основу онога што је видео написао ми је извештај и поднели смо пријаву Грађевинској инспекцији. Пошто ми немамо могућност да издамо забрану радова без доказа, а нисмо могли да фотографишемо, сада је на потезу Грађевинска инспекција – каже Берићева.

Kако Јужне вести преносе, очекује већ данас реакцију Грађевинске инспекције, која може да тражи да изађе на терен заједно са археолозима, како би радови били обустављени док се не ураде археолошка истраживања.



Јужне вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “На градилишту у Нишу пронађени делови византијског објекта, археолога избацили и наставили радове

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *