На градилишту у Нишу пронађени делови византијског објекта, археолога избацили и наставили радове

1
(Фото: EPA-EFE/ ADI WEDA)

Зидови византијског објекта пронађени су прошлог петка на Булевару Светог Пантелејмона у Нишу, где је у току изградња стамбено-пословног објекта, кажу у Заводу за заштиту споменика, преносе данас Јужне вести.

Међутим, радови још нису обустављени, јер шеф градилишта није дозволио археологу да фотографише и направи доказе о томе, те из Завода очекују реакцију Грађевинске инспекције.
Током припреме терена за изградњу стамбено-пословног објекта на нишком Булевару, како пишу Јужне вести, на градилишту су откривени археолошки остаци.

Директорка Завода Љиљана Берић каже да су након пријаве грађана изашли на терен и да је њихов археолог видео зидове неког византијског објекта.

Међутим, како наводе, грађевински радови нису обустављени, објашњава Берићева, јер археологу није било дозвољено да фотографише, односно направи доказе.
– Шеф градилишта му није дозволио да фотографише. На основу онога што је видео написао ми је извештај и поднели смо пријаву Грађевинској инспекцији. Пошто ми немамо могућност да издамо забрану радова без доказа, а нисмо могли да фотографишемо, сада је на потезу Грађевинска инспекција – каже Берићева.

Kако Јужне вести преносе, очекује већ данас реакцију Грађевинске инспекције, која може да тражи да изађе на терен заједно са археолозима, како би радови били обустављени док се не ураде археолошка истраживања.Јужне вести

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.