УKУСНО ПРЕЂЕЛО ЗА СВЕЧАНУ ТРПЕЗУ: Слана бајадера за коју вам не треба ни шпорет ни рерна, а спремна је за 15 минута (ВИДЕО)

0

Foto: Printscreen/YT/Bokina kuhinja

Фантастичан предлог за свечану трпезу. Ако вам се приближава слава или неко друго весеље, а не знате шта бисте правиле, ево одличног рецепта.

Састојци:

1 паковање кора за слану розен торту (у паковању има 8 танких кора)
500 г крем сира
400 г павлаке
3 кашике ајвара
150 г мајонеза
100 г киселих краставаца
око 200 г шунке
око 200 г качкаваља

Припрема:




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У посуди помешајте павлаку, крем сир и мајонез (бели фил). Премажите прву кору са белим филом али немојте ићи до ивица и немојте превише фила да ставите. Преко фила поређајте прашку шунку. Узмите другу кору и премажите је са филом, па тај део окрените на шунку. На други део коре који је сув, ставите још један танак слој фила. Затим ставите листиће качкаваља преко. И трећу кору намажите изнутра и тај део окрените ка качкаваљу. А сув део коре премажите танким слојем белог фила. Преко поновите ред шунке.

У мањој посуди помешајте 3 кашике белог фила са 2 кашике ајвара. И тиме премажите кору која је на врху и преклопите је следећом кором. Kиселе краставце изрендајте и мало процедите кроз руку, па их помешајте са 4 кашике беле смесе. Намажите кору која је на рецу и другу ставите преко. Премажите кору белим филом и ставите шунку преко. Опет један део коре премажите да поклопите шунку (то се ради да би се кора и шунка не би померале).

Бајадере прекријте провидном фолијом и ставите преко нешто тешко. Оставите пола сата да се бајадера стегне. Након тога премажите бајадеру белим филом и поспите ренданим качкаваљем. Украсите по жељи.

Прочитајте још:  Погинуо заменик шефа турске опозиције кад се на прослави, поводом победе, срушио балкон (ВИДЕО)



Извор: бокинакухиња

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *