“Власт у директној спрези са навијачким групама”

1

Навијачи Партизана (Фото: Принтскрипт)

Адвокат Боривоје Боровић изјавио је да је сарадња власти са навијачима спортских клубова увек постојала, да је почела као вид контроле потенцијалних гласача, али да се временом цела ствар отргла контроли.

Боровић је, за лист “Данас” издање од среде, изјавио да политичке странке нису до сада ниједном показале жељу да “престану да сарађују са навијачком паравојском” и зато су те групе све јаче и јаче.




– Зато им се толеришу одређена криминална дела. Зато смо сведоци и да врх политичке власти има директан контакт са навијачким групама. Чак имамо случај да се највиши функционери ове земље хвале својом навијачком прошлошћу, шаљући поруку да је омладини то најважније, да навија за одређјене клубове – рекао је Боровић, који је и председник Одбора опозиционе Народне странке за правосуђе.

Он је додао да као адвокат зна да “нико из подземља није никада одао захвалност било ком политичару, већ је само спреман да, уколико му се више не чине услуге, потегне за оружјем и да се освети политичару који га је штитио”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Боровић је навео да велики проблем представља то што је последњих година људима блиским криминалу у навијачким групама дата могућност да легализују свој новац кроз разне послове са државом, као и да “полиција контролише навијачке групе, а с друге стране и навијачке групе контролишу полицију”.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““Власт у директној спрези са навијачким групама”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *