„Власт у директној спрези са навијачким групама“

1
Навијачи Партизана (Фото: Принтскрипт)

Адвокат Боривоје Боровић изјавио је да је сарадња власти са навијачима спортских клубова увек постојала, да је почела као вид контроле потенцијалних гласача, али да се временом цела ствар отргла контроли.

Боровић је, за лист „Данас“ издање од среде, изјавио да политичке странке нису до сада ниједном показале жељу да „престану да сарађују са навијачком паравојском“ и зато су те групе све јаче и јаче.
– Зато им се толеришу одређена криминална дела. Зато смо сведоци и да врх политичке власти има директан контакт са навијачким групама. Чак имамо случај да се највиши функционери ове земље хвале својом навијачком прошлошћу, шаљући поруку да је омладини то најважније, да навија за одређјене клубове – рекао је Боровић, који је и председник Одбора опозиционе Народне странке за правосуђе.

Он је додао да као адвокат зна да „нико из подземља није никада одао захвалност било ком политичару, већ је само спреман да, уколико му се више не чине услуге, потегне за оружјем и да се освети политичару који га је штитио“.

Боровић је навео да велики проблем представља то што је последњих година људима блиским криминалу у навијачким групама дата могућност да легализују свој новац кроз разне послове са државом, као и да „полиција контролише навијачке групе, а с друге стране и навијачке групе контролишу полицију“.Бета

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.