Пентагон шаље тенкове на Балкан?

1

САД могу пребацити Други оклопни пук копнене војске из Немачке у неку другу европску државу која се налази ближе Русији.

То су речи шефа Пентагона Марка Еспера, који је рекао да су преговори о томе вођени с Пољском, Румунијом и Бугарском, као и са балтичким државама, пренео је Спутњик.

“Након потписивања споразума са Пољском о сарадњи у области одбране, мојих недавних сусрета са министрима из Румуније и Бугарске, као и добијаних писама из балтичких држава, појавила се могуц́ност пребацивања Другог оклопног пука у неку од тих држава, на сталној основи”, изјавио је Еспер, говорец́и на веб-семинару у Атлантском савету у Вашинтону.

По његовим речима, ове мере су неопходне Алијанси ради “обуздавања Русије”.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар одбране САД је саопштио и америчке планове о повец́ању броја ракета средњег и кратког домета у Европи и Азији. По његовим речима, то је повезано са повец́ањем броја таквих ракета у Русији и Kини, као последица кршења Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.

Администрација америчког председника планира да повуче око 9.500 војника из база у Немачкој, укључујуц́и и ескадрилу ловаца Ф-16, што су критиковали чак и Трампови саборци сматрајуц́и да је то “поклон Русији” и претња америчкој националној безбедности.

Американци, тренутно, у Немачкој имају више војника него у било којој другој држави на свету осим у Јапану — око 35 хиљада. Немачка база Рамштајн је, такође, логистичка тачка за америчке војнике у другим базама, укључујуц́и и Бондстил на Kосову.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пентагон шаље тенкове на Балкан?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *