АНТИСРПСКИ ФЕСТИВАЛ БЛОКИРАО ЦЕНТАР БЕОГРАДА! Десница устала против вређања Србије и њених грађана

1

Фестивал ‘Мирдита’ у организацији НВО Иницијатива младих за људска права, а који промовише албанску културу у циљу помирења Срба и косовских албанаца, подигла је праву буру у јавности. На отварању фестивала који је почео у 18 часова био је присутан велики број припадника десничарских организација а полиција је обезбеђивала цео догађај, преноси Глас јавности.

У једном тренутку полицији се придружила и жандармерија, а након скандирања била је запаљена и једна бакља.




Скупу су се придружили и лидер Српске Деснице Миша Вацић, припадници Левијатана, покрет Живим за Србију Др Јоване Стојковић, као и лидер покрета Заветници Милица Ђурђевић.

Миша Вацић је изјавио да се окупљени не буне „због програма, већ због фестивала“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово је протест више патриотских група и одличан пример јединства где смо се сложили око заједничког противника, а то је Иницијатива младих која провоцира овим фестивалом, не постоји косовска културна баштина, већ је на Косову српска културна баштина – рекао је Вацић.

Подсетимо, јутрос је у Делиградској улици група десничара залепила плакате против фестивала, а и у том случају полиција је интервенисала.




Из Иницијативе младих за људска права, који су и један од организатора фестивала „Мирдита, добар дан“, истичу да је порука фестивала да се шири мир и помирење између српског и косовског друштва, а не насиље, мржња и раздвајање.

Прочитајте још:  Вучић понавља грешке Јануковича: Опозиција у Србији одржала пробу „Мајдана“



Извор: Националист/Глас јавности

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “АНТИСРПСКИ ФЕСТИВАЛ БЛОКИРАО ЦЕНТАР БЕОГРАДА! Десница устала против вређања Србије и њених грађана

  1. SVE IZDAJNIKE OBESATI-LIKVIDIRATI JAVNO
    POTOMKE PROTERATI SA ZEMLJE KOJU SU ISPOGANILI A KOJA JE NATOPKJENA KRVLJU NASIH PREDAKA….MARS KOFERASI,KOZOJEBI,OVCI BRABONJCI,KAMENJARI IZ SRBIJE….CIBE PSINE POGANE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *