“Дачић у Скупштини чувар плаже у зимском периоду”

2

Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић ће до нових избора, односно, у наредних годину и по дана, бити “чувар плаже у зимском периоду”, што није атрактивна позиција, али није ни без погодности, каже политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић, говорећи о именовању лидера СПС, Ивице Дачића на место председника Скупштине Србије.

– Да бисмо оценили то премештање требало би да знамо да ли је било добровољно или не. Мислим да он то није бирао. Очигледно је да је у позадини тог померања намера да истовремено буде премештен са важне функције у извршној власти, али тако да не буде гурнут у опозицију. С једне стране је уважен, а са друге скрајнут – сматра Вукадиновић.




Вукадиновић истиче да иако је јавност његов одлазак у парламенту доживела као деградацију, реч је о формално другој или, у најгорем случају, трећој најмоћнијој позицији у држави.

– Он неће толико бити на удару политичких бура, због којих је, између осталог, Вучић већ најавио превремене изборе. Биће економских, спољнополитичиких и епидемиолошких бура. У свима њима Дачић ће бити довољно померен да не буде на главном удару, а да остане видљив – закључује Вукадиновић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на ““Дачић у Скупштини чувар плаже у зимском периоду”

  1. Само робија до Токија Србију спасава, његови партијци и јуловци направили грађански рат ( са братијом из СЛ, ХР, БиХ ) да би сву друштвену и државну имовину преписали на себе преко својих неписмених рођа без стажа, капитала и мудрости. Коју то фирму и ЈП нису упропастили, задужили и опљачкали, а задужено пребацили на себе и своју децу у иностранству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *