ОНА ЈЕ СВОГ СИНА ПОСЛАЛА У РАТ: Супруга јерменског премијера упутила писмо првим дамама

0

Ана Хакобјан (Фото: Фејсбук)

Супруга јерменског премијера Никола Пашињана, Ана Хакобјан позвала је прве даме низа земаља да признају независност Нагорно-Карабаха.

Наиме, Ана Хакобјан је упутила писмо првим дамама Сједињених Држава, Француске, Канаде, Бразила, Либана, Сингапура, Литваније, Аргентине, Вијетнама са позивом да призна независност Нагорно-Карабаха, чије цивилно становништво напада Азербејџан, преноси јерменски Спутњик.

– Драга Прва Дамо, драга моја пријатељице,

Сећате се приче о миру и идеје да су жене, а посебно ми прве даме оне које могу имати значајну улогу у стварању мира у нашим земљама и свету – започела је своје писмо Ана Хакобјан.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њеним речима, рат у Нагорно-Карабаху не води се само против јерменског народа, већ и против свих народа региона, против слободе, демократије и мира, јер су “диктатори Азербејџана и Турске привукли терористе из Сирије, Пакистана, Авганистана и Либије да униште цивилно становништво”.

Хакобиан примећује да су у Нагорно-Карабаху убијене стотине људи – војници, цивили, укључујући децу.

– Мој народ не може сам да се супротстави овој трагедији. Признавањем Нагорно-Карабаха даћете мир свим народима региона, укључујући Азербејџан, чији невини синови умиру због ауторитарног и терористичког режима – нагласила је она.

Хакобиан је рекла да је и њен син отишао на прву линију фронта и истакла како је тешко гледати у очи мајкама чији синови нису поред њих. Према њеном мишљењу, само успостављање дугорочног мира може оправдати превисоку цену коју је платио јерменски народ.




– Признавши Нагорно-Карабах, ваша земља ће постати голуб мира, не само да ће спречити даље крвопролиће, већ ће и вратити веру човечанства у своје снаге и моћ Божију. До краја свог живота, бићу захвална вама и вашим народима. Мој народ ће се овога увек сећати и сво цивилизовано човечанство ће високо ценити ваш поступак – рекла је она.

Прочитајте још:  "ЗЕМЉОТРЕС У ТУРСKОЈ БИО ЈЕ САМО ПРОБА" Страшне прогнозе стручњака: Овај град је следећи, биће још горе

Подсетимо, супруга јерменског премијера рекла је да нема ништа племенитије него дати свој живот за отаџбину, након што је сина послала у рат.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *