Политикантима мало места за ухлебљење у владу па отварају још ТРИ МИНИСТАРТВА

1
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

ГРУПА од 167 посланика власти послала је у скупштинску процедуру Закон о министарствима, који предвиђа да у новој Влади буде 21 министарство.

Тај предлог укључује оснивање још три ресора, а то су Министарство за бригу о селу, Министарство за бригу о породици и демографији и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Скупштина ће о овом предлогу расправљати сутра, а може да се догоди да буде основан још неки ресор без портфеља, о чему ће се накнадно одлучивати.




Министарство за бригу о селу обавља послове државне управе и са њима повезане стручне послове који се односе на: стратешко сагледавање положаја села и сеоског становништва; предлагање мера и активности за унапређење услова живота и рада на селу; неговање традиције и традиционалног начина живота на селу, ради очувања културно-историјских садржаја сеоских средина, као и друге послове одређене законом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство за бригу о породици и демографији обавља послове државне управе који се односе на: систем породично правне заштите; брак; популациону политику; планирање породице, породицу и децу; унапређење и развој демографске политике, политике наталитета, квалитета живота и продужетка живота, репродуктивног здравља и унутрашњих миграција; израду националних докумената и припрему и спровођење кампања везаних за демографску политику, као и друге послове одређене законом.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог обавља послове




државне управе који се односе на: заштиту и унапређење људских и мањинских права; израду прописа о људским и мањинским правима; праћење усаглашености домаћих
прописа са међународним уговорима и другим међународноправним актима о људским и
мањинским правима, као и друге послове одређене законом.

Прочитајте још:  Урнебесна брката и мудата маскота рвачког савеза зове се - Рвоје

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог обавља послове

државне управе који се односе на: општа питања положаја припадника националних
мањина; вођење регистра националних савета националних мањина; избор националних савета националних мањина; положај припадника националних мањина који живе на територији Републике Србије и остваривање мањинских права; остваривање веза националних мањина са матичним државама; положај и остваривање надлежности националних савета националних мањина, као и друге послове одређене законом.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог обавља послове

државне управе који се односе на: равноправност полова; антидискриминациону политику;

питања у вези са родном равноправношћу, с циљем унапређења родне равноправности у Републици Србији, као и друге послове одређене законом.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог обавља послове




државне управе који се односе и на: припрему прописа којима се уређује положај удружења и других организација цивилног друштва, изузев политичког и синдикалног организовања, иницирање дијалога са цивилним друштвом о питањима од заједничког интереса; припрему и спровођење стратешких докумената који се односе на стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва, с циљем даљег развоја сарадње јавног, приватног и цивилног сектора; мере и активности с циљем подизања капацитета и одрживости рада и деловања удружења и других организација цивилног друштва; прикупљање и дистрибуирање информација од значаја за рад удружења и других организација цивилног друштва; сарадњу са надлежним органима у обављању послова који се односе на програмирање и управљање претприступним и другим фондовима Европске уније за подршку цивилном друштву, као и друге послове одређене законом.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Политикантима мало места за ухлебљење у владу па отварају још ТРИ МИНИСТАРТВА

  1. -Брига о селу, упропасте пољопривреду, јефтино купе земљу, праве станове опљачканих из буџета и продају истим сељацима сада новим јефтиним радницима у њиховим фабрикама за које узимају подстицај на терет преварених грађана и сељака … ето како брину лопови са новцем опљачканих од грађана Србије о селу.
    -Министарство о породици демографију решавају мигрантима и Ромима, а “продужетак живота” вакцинама док ти дупе и руке не утрну, по рецепту др. Сороша, тровањем и запрашивањем из ваздуха, гмо храном, депонијама ђубрета које гору дан и ноћ, најзагађенијим ваздухом у градовима у ЕУ и шире …
    – пошто за грађане Србије не важи устав ето прилике да се великодушно подари мањинама специјални статус министарства само за њих, као шиптарима на Космету на пример аутономија и држава, ето са тим имамо искуства, могу да нас набијају на пивску флашу неће бити кажњени по жељи др. Сороша …
    – родна равноправност, мама ће бити тата, а тата ће бити мама, а два тате биће и мама и тата, а две маме биће и тата и мама, надаље жениће људи кобиле, а коњи ће бити у скупштини … жене ће радити у руднику и на грађевини и правиће мушкарцима децу …
    жене ће бити свештеници … генерали … пилоти … возиће и поправљати тенков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *