Лавров: Земље БРИКС ће се залагати за принципе праведнијег светског поретка

0
лавров

Сергеј Лавров (Фото. Sputnik / Алексей Дружинин)

Земље БРИКС (Русија, Бразил, Индија, Кина и Јужноафричка Република) ће се залагати за принципе праведнијег светског поретка, заснованог на поштовању норми међународног права, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у видео-обраћању учесницима V Форума младих дипломате земаља те организације.

„Продубљивање стратешког партнерства БРИКС је један од приоритета спољне политике Русије. Током протекле деценије, поменута ‘петорка’ се позиционирала као неопходни, ауторитетни формат сарадње. Чланице савеза се солидарно залажу за јачање колективних начела у глобалним пословима, поштовање суверенитета, суверене једнакости свих држава, као и за решавање свих сукоба искључиво мирним путем. Штитимо принципе праведнијег светског поретка , заснованог на поштовању норми и принципа међународног права и Повеље Уједињених нација“, рекао је Лавров.




Лавров је и указао на то да је одржавање Форума младих дипломата БРИКС у Казању симболично, јер у престоници Татарстана, једном од најстаријих градова Русије, представници различитих националности и вероисповести живе у слози.

„То је у складу са концептом организације БРИКС, која обједињује различите регионе света и културне и цивилизацијске просторе. Управо у разноликости се манифестује снага наше групе“, рекао је Лавров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је изразио наду да ће форум одржан у Казању допринети развоју и политичке и омладинске агенде групе БРИКС, као и јачању стратешког партнерства, поверења и пријатељства између држава и народа земаља организације.



Восток

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *