Затвор за породицу, обријали муслиманку због везе са Србином

0
бих

Родитељи, стриц и тетка младе босанске муслиманке, којој су обријали главу јер се виђала с младим Србином хришћанином, осуђени су у Француској на годину дана затвора условно.

Суд у градићу на истоку Француске одредио је и петогодишњу забрану уласка на француску територију родитељима 17-годишњакиње.

Афера је изазвала бурне реакције у Француској и у иностранству, јер је подсетила на судбину хиљаде обријаних Францускиња након ослобођења које су биле у вези с немачким војницима током окупације , наводи портал „Индекс“.

Девојка и чланови породице њеног дечка на суду су рекли да је била одведена у собу где су је четири одрасле особе тукле, а стриц обријао.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Родитељи, стриц и тетка признали су „тек један или два шамара“ и рекли да ју је обријао отац како би је казнио након што је четири дана била у бегу с три године старијим младићем.

„Родитељи су ме тукли рукама и ногама“, изјавила је млада муслиманка и објаснила да су се „противили браку и њиховој вези због религије“.
Чланови њене породице поричу ту верзију и тврде да нису претукли девојку, а отац каже да ју је „само обријао, а мајка два пута ошамарила“.

Међутим, то објашњење, уз озбиљан налаз лекарског прегледа — сломљена ребра и бројне хематоме, због чега је девојка провела две седмице у болници, судијама није било довољно уверљиво, пренео је Танјуг.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *