„Млади папа“ Григорије и лажни опозиционар Млађа Ђорђевић спремају литије у Србији против Вучића!

2
Владика Григорије

Идеја да се литије из Црне Горе извезу у Србију је настала оног момента када је опозиција у Србији подељена у безброј колона, расцепкана до непрепознатљивости, схватила снагу литија у Црној Гори и улогу коју црква у таквим дешавањима може одиграти. Проблем опозиције у Србији је тај што црква у Србији није угрожена те није ни заинтересована за покретање литија попут оних које су у Црној Гори довеле до смене власти. Стога се врши медијски притисак на цркву да се “преуми”.

Поједини црквени великодостојници су повезани са опозиционим политичарима пријатељским и пословним везама. Њихово пријатељство датира из времена када су садашњи опозициони политичари били део власти у Србији од које су и једни и други имали немалу корист.

Млађан Ђорђевић лидер покрета Ослобођење је познат по јаким везама у СПЦ и пријатељским односима са опозиционим владиком диселдорфским Григоријем.

Покрет Ослобођење је у Орашцу организовао трибину на којој је уводну реч дао Ненад Илић.
„Ми смо се као народ кроз целокупну историју увек удруживали због слободе. То је међутим тешка ствар. Сви кажу – хоћемо слободу, као да слободу неко даје. Слобода се стиче и осваја.“

Илићева прича о освајању слободе је наставак његовог агитовања преко Фејсбук платформе за покретање литија у Србији против актуелне власти.

Недавно су на Дан Светих новомученика јасеновачких код владике Јована Ћулибрка Пакрачко-славонског гостовали владика Григорије и Иринеј Добријевић-познат по Викиликсовим депешама у којима се наводи као сарадник ЦИА. Скупу је присуствовао и Млађан Ђорђевић кога јавно подржава свештеник Ненад Илић а кога је у чин свештеника поставио нико други до владика Григорије.

Договор који је тада постигнут у Јасеновцу сада се постепено реализује у Србији. Покрет Млађана Ђорђевића Ослобођење припрема да уз део клира СПЦ покрене масовне литије у Србији за обарање Вучића с власти.

Проблем са литијама у Србији је тај што већи део клира СПЦ не види конкретне разлоге за покретање литија јер СПЦ у Србији није угрожена. Политизација литија није прихватљива већем делу свештенства СПЦ. Ту на сцену наступају медији под контролом Ђиласа и Шолака, који треба да уруше кредибилитет централне црквене власти, патријарха и Синода и да застраше све колебљивце из цркве континуираном медијском харангом.
Свако ко се из цркве буде супротставио “црногорском сценарију” биће таргетиран од либералних медија, па чак и они за које се претпостави да би могли бити кочничари овог сценарија, иако се нису супротставили. Ко су ти епископи и свештеници из СПЦ који су постали мета либералних медија, најбоље се види на порталима под контролом Ђиласа и Шолака, NOVA S, N1, Danas, Direktno.

Кампања либералних медија има за циљ да делегитимише садашњу црквену власт а потом тај легитимитет пренесе на оне малобројне из цркве који су спремни да се упусте у политичку борбу против Вучића и то се управо дешава.

Млађан Ђорђевић који је до сада увек био владар из сенке и идејни творац већине опозиционих акција, овај пут наступа јавно и више не крије своје намере. Рушење Вучића помоћу њему лојалних људи из цркве креће симболично из Орашца. То што ће успут урушити и саму Српску цркву је мање битно. Његов политички циљ је изнад свих осталих општих националних интереса. Уосталом, не би му било први пут. Довољно је подсетити се случаја владике Артемија и ракола који је тадашња жута власт изазвала у СПЦ зарад испуњења задатака добијених од Запада.Видовдан

2 Коментара

  1. литије у Србији су требале да се појаве као подршка Србима у Мontenegru, али проблем је што Срби у СРбији немају србску политичку опозицију, већ расуте појединце који неоспорно јесу родољуби, али неспособни да се саберу, да би их народ подржао и пријатељи из света подржали

    док год Срби признају окупаторске границе међу собом, док год баштине западну културу и док год се клањају њиховим профитерима биће нам све горе

  2. Не видим ко је аутор овог текста да некога оптужи да је лажни опозиционар. Где су докази. Примећујем да сам написао коментар још кад нису поднете кривичне пријаве за челника СПЦ због отмице да се ниједна реч на овом порталу није појавила. Ево кривична пријава је поднета опет овај портал ћути. Уреднику портала поручујем да несме и неможе да уређује странице и коментаре по свом личном емотивном ставу већ по ПРАВДИ БОГА ДАКЛЕ ИЗНЕТИ ДОКАЗЕ И ЧИЊЕНИЦЕ ПА ОНДА ОПТУЖБЕ. Е ЗБОГМТАКВЕ ИЗОСТАЛЕ РЕАКЦИЈЕ НАМА СРБИМА У СРБИЈИ И ЈЕСТЕ ОВАКО У СВИМ ДЕЛОВИМА НАРОДА.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.