Америчка студија о управљању Газиводама: САМОПРОГЛАШЕНОМ КОСОВУ ВОДА, СРБИЈИ ТЕРИТОРИЈА

0
Газиводе (Фото: Јутјуб)

Аналитичар из Приштине Фисник Хаљими изјавио је за Косово онлајн да ће студија изводљивости управљања језером Газиводе, која је део економског споразума Београда и Приштине постигнутог у Вашингтону, резултирати поделом надлежности над језером и његовим капацитетима.

„Моје тумачење је да ће језеро бити подељено између Косова и Србије по добрима, што значи да ће Косово добити воду за термоелектране и пољопривреду, а Србија хидроцентралу и територију Газивода“, рекао је Хаљими.
У тачки споразума која се односи на право коришћења језера Газиводе наводи се да ће се Београд и Приштина сложити да сарађују са Министарством енергетике САД и другим одговарајућим правним лицима америчке владе на студији изводљивости за управљање језером.

Ппредставници америчког Одељења за енергетику састали су се прошле недеље у Приштини са премијером Косова Авдулахом Хотијем и разговарали о будућим корацима за студију изводљивости управљања ресурсима на језеру Газиводе.

Влада Косова усвојила је пре тога план за спровођење Вашингтонског споразума, а заменик премијера Дритон Сељманај рекао је да је за сваку тачку направљен опис који ће послужити информисању партнера о постигнуц́у.ФоНет

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.