Америчка студија о управљању Газиводама: САМОПРОГЛАШЕНОМ КОСОВУ ВОДА, СРБИЈИ ТЕРИТОРИЈА

0

Газиводе (Фото: Јутјуб)

Аналитичар из Приштине Фисник Хаљими изјавио је за Косово онлајн да ће студија изводљивости управљања језером Газиводе, која је део економског споразума Београда и Приштине постигнутог у Вашингтону, резултирати поделом надлежности над језером и његовим капацитетима.

“Моје тумачење је да ће језеро бити подељено између Косова и Србије по добрима, што значи да ће Косово добити воду за термоелектране и пољопривреду, а Србија хидроцентралу и територију Газивода”, рекао је Хаљими.




У тачки споразума која се односи на право коришћења језера Газиводе наводи се да ће се Београд и Приштина сложити да сарађују са Министарством енергетике САД и другим одговарајућим правним лицима америчке владе на студији изводљивости за управљање језером.

Ппредставници америчког Одељења за енергетику састали су се прошле недеље у Приштини са премијером Косова Авдулахом Хотијем и разговарали о будућим корацима за студију изводљивости управљања ресурсима на језеру Газиводе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Влада Косова усвојила је пре тога план за спровођење Вашингтонског споразума, а заменик премијера Дритон Сељманај рекао је да је за сваку тачку направљен опис који ће послужити информисању партнера о постигнуц́у.



ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *