Јеврејин Кон саветује православце како да славе славу: Колач не мора да се носи у цркву!

6

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Свако окупљање, па и оно током периода верских слава и празника, представљају повећан ризик за заражавање коронавирусом.

Из тог разлога је и патријарх српски Иринеј у дослуху са министром здравља Златибором Лончаром и начелником Kлинике за инфективне и заразне болести доцентом др Гораном Стевановићем позвао вернике на поштовање епидемиолошких мера. Епидемиолог и члан Kризног штаба Предраг Kон свестан је и разуме да се слава прославља у свим условима.

“Ово је ипак посебна ванредна ситуација, ипак је то пандемија и могућност преношења дефинитувно постоји. Треба о томе водити рачуна, сам обред канонизовања може да се одради у кући, није неопходно да се колач носи у цркву, то је моје мишљење”, посаветовао је Kон и нагласио да је важно да нема масовног окупљања и прослава уз превише певања.



(Kурир.рс)

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Срамоти своју породицу, народ и људски род уопште, зарађује паре на “промоцији” вакцина којима се трују децу и народ да би били што више болесни и у болести и бунилу под принудом дају свој новац фармомафији за безуспешно лечење.
    2009 је лагао и плашио народ да ће помрети 2 милиона у Србији од крмећег грипа ако се не вакцинише народ, је ли ко умро? Није, дакле реч је о тешком лажову и преваранту, ко му верује тешка је будала и глуперда или или је корумпиран као и он сам од нељудске, неорганске свести.

  2. Боже мој, браћо хришћани, хоћемо ли опрати зубе кад после ових пцовки кренемо у цркву?

    с друге стране, Кон би морао да има толико карактера да схвати да један муслиман или јевреј никада не би смели бити неко ко православцима саветују да не иду у цркву. исто то јевреју и муслиману не би смео саветовати православац.

    али, може и овако. ако бар нам забрањују да будемо попољубиви, можемо бар бити христољубиви, и богољубиви. кад попови немају ништа против тога да има се затворе цркве, отворимо браћо и сестре цркве у својим домовима и срцима.

    за шта треба више лицемерја, пустити да се поплави Грачаница или да се људима забрани одлазак у непоплављене цркве? да ли ће нас ова маса свештеника “мученика” – али не мученика који су на мукама него који “муче и ћуте”, довести или задржати на господњем путу?

    другог Христовог доласка не би било без баш ових свештеника и без баш ових забрана.

    дакле, можете да псујете кону семе и племе, никако вас то неће увести у царство небеско. у царство небеско ће нас увести то што ћемо бити свештеници у својим црквама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *