KОKТЕЛ ЗА РАСТАНАK Стефановић одлази из МУП-а, афере путују са њим

0

Небојша Стефановић, Фото: Профимеда.рс

Новопечени министар одбране Небојша Стефановић приредио је опроштајни коктел поводом растанка са Министарством унутрашњих послова и особљем са којим је сарађивао у тој институцији. Да ли ће славити и бити захвалан Вучићу или ће нови посао схватити као “утешну награду” како многи предвиђају, остаје да се види у наредном периоду.

Kако сазнаје Директно.рс, Стефановић се опростио од МУП-а на коктелу који је организовао у то име, најавивши да иде у нове радне победе и изазове.

На његову срећу или несрећу, заменио је место Александром Вулином, тако да ће Стефановић убудуће бити министар војни, а Вулин “први пендрек Србије”.




Подсетимо, све ово време док је Стефановић био на челу МУП-а, остаће упамћено по многобројним аферама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Почевши од лажног доктората, за који се испоставило да уопште није валидан, пошто је преписао две трећине дисертације на Мегатренду, до сазнања да је студије завршио у приватној фирми регистрованој у Лондону, а не у образовној установи.

За његово име највише се везује и афера “Савамала” када су у изборној ноћи 24. и 25. априла 2016. године маскиране особе порушиле објекте у Херцеговачкој улици зарад будућег пројекта “Београд на води” и малтретирале присутне, након чега је један од чувара и преминуо.




Полиција се оглушила о позиве грађана да се криминалне активности догађају у Савамали, тако да целокупна афера и пропратне ствари иду на душу Стефановићу.

Остаће запамћена и афера “Kрушик”, односно трговина оружјем његовог покојног оца као представника компације ГИМ из Београда, који је посредовао између “Kрушика” и купаца оружја из Саудијске Арабије по знатно нижој цени од тржишне.

Прочитајте још:  Пацоли са Чавушоглуом: Турска кључни савезник Косова

Дуго се спекулише и пише о сукобу породице Вучић и Небојше Стефановића, као и то да је случај “Јовањица” угледао светлост дана из Стефановићеве освете Андреју Вучићу.

На пољопривредном добру у Старој Пазови откривено је да се гајила марихуана посредством државног врха, о чему се дуго ћутало, да би у неком моменту испливало на површину, када је власник “Јовањице” Предраг Kолувија “сасвим случајно” ухапшен.

Стефановић ће променити одело, али пропратне афере остаће у његовој биографији и када буде био министар одбране, па и у времену које следи након тога.



Директно

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *