KОKТЕЛ ЗА РАСТАНАK Стефановић одлази из МУП-а, афере путују са њим

0
Небојша Стефановић, Фото: Профимеда.рс

Новопечени министар одбране Небојша Стефановић приредио је опроштајни коктел поводом растанка са Министарством унутрашњих послова и особљем са којим је сарађивао у тој институцији. Да ли ће славити и бити захвалан Вучићу или ће нови посао схватити као „утешну награду“ како многи предвиђају, остаје да се види у наредном периоду.

Kако сазнаје Директно.рс, Стефановић се опростио од МУП-а на коктелу који је организовао у то име, најавивши да иде у нове радне победе и изазове.

На његову срећу или несрећу, заменио је место Александром Вулином, тако да ће Стефановић убудуће бити министар војни, а Вулин „први пендрек Србије“.
Подсетимо, све ово време док је Стефановић био на челу МУП-а, остаће упамћено по многобројним аферама.

Почевши од лажног доктората, за који се испоставило да уопште није валидан, пошто је преписао две трећине дисертације на Мегатренду, до сазнања да је студије завршио у приватној фирми регистрованој у Лондону, а не у образовној установи.

За његово име највише се везује и афера „Савамала“ када су у изборној ноћи 24. и 25. априла 2016. године маскиране особе порушиле објекте у Херцеговачкој улици зарад будућег пројекта „Београд на води“ и малтретирале присутне, након чега је један од чувара и преминуо.
Полиција се оглушила о позиве грађана да се криминалне активности догађају у Савамали, тако да целокупна афера и пропратне ствари иду на душу Стефановићу.

Остаће запамћена и афера „Kрушик“, односно трговина оружјем његовог покојног оца као представника компације ГИМ из Београда, који је посредовао између „Kрушика“ и купаца оружја из Саудијске Арабије по знатно нижој цени од тржишне.

Дуго се спекулише и пише о сукобу породице Вучић и Небојше Стефановића, као и то да је случај „Јовањица“ угледао светлост дана из Стефановићеве освете Андреју Вучићу.

На пољопривредном добру у Старој Пазови откривено је да се гајила марихуана посредством државног врха, о чему се дуго ћутало, да би у неком моменту испливало на површину, када је власник „Јовањице“ Предраг Kолувија „сасвим случајно“ ухапшен.

Стефановић ће променити одело, али пропратне афере остаће у његовој биографији и када буде био министар одбране, па и у времену које следи након тога.Директно

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.