Ангела Меркел разматра поновно увођење карантина

2

Ангела Меркел, Емануел Макрон и Шарл Мишел (Фото EPA-EFE/Stephanie Lecocq)

Немачки медији извештавају да ц́е Немачка од понедељка увести оштре нове мере, међу којима се помиње и поновно увођење делимичног карантина, ради сузбијања ширења пандемије коронавируса, пише Дојче веле.

Немачка канцеларка Ангела Меркел окупила је у среду лидере 16 немачких савезних држава како би разматрали поновно увођење карантина.

У среду је забележена највећи број новозаражених у Немачкој до сада, преко 14.000 случајева, а најновије бројке показују да је још увек доступно само око 25 одсто кревета на интензивној нези.




Немачка штампа је пре састанка известила да Меркелова жели “делимични карантин”, мање интензивну верзију мера које су на пролец́е довеле до застоја немачког друштва и економске активности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако би школе и вртиц́и остали отворени, али ресторани, барови и неке продавнице затвориће се на најмање месец дана. Велики догађаји, окупљања и концерти такође би се још једном отказали, а било би препоучено и да се непотребна путовања откажу.

План је изазвао негодовање у немачкој угоститељској индустрији, а хиљаде власника локала организовале су данас протест Бранденбуршке капије, захтевајуц́и даљу финансијску подршку владе.



Дојче веле

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Ангела Меркел разматра поновно увођење карантина

  1. Па меркелова је још у мају прошле године крњнула у акцију са овим вирусом. Она је прва подржала све ове невиђене мере против људи како би њени ментори се још више обогатили што се и догађа. Трњба погледати само ко је био на том скупу ЦДУ прошле године у мају све водећењ фармацеутске мафијашке фирме али и први човек СЗО. То су докази.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *