5 правила психолога Михалкова да заштите себе од негативне енергије!

0
foto: Depositphotos/Goodluz

Научити не упијати негативну енергију људи око себе је велика духовна вештина.

Ако зрачите позитивном енергијом, сигурно ће се наћи неко коме ће то засметати и пожелети да вам поквари срећу. Психолог Михалков има 5 феноменалних савета како заштитити себе од околине пуне негативних људи.

Људи са израженом емпатијом препознају туђа осећања и често их „упијају“, а то на крају може негативно да се одрази на њих. Ако спадате у групу емпатичних људи, ови савети ће вам добро доћи:
1. Запамтите да не можете свима да удовољите

Ако неко има замерку на ваше понашање, не оптерећујте се превише и не покушавајте да се промените само због тога. Ово ће само извући енергију из вас и учинити вас енергетски зависним од тог мишљења. Не могу нас сви волети.Ви волите себе, пре свега, и тако ћете створити поље силе које ће вас заштитити од утицаја туђих мишљења и лоше енергије.

2. Будите пажљиви кога пуштате у свој живот

Ваше тело, ум и непосредно окружење су ваш храм, зато водите рачуна кога пуштате да буде у вашој близини.

Ако човеку дате парче хлеба, он ће сутрадан затражити векну. Ако дозволите некоме да остане за викенд код вас, покушац́е да остане недељу дана (или две!). Једном сам помислио да је моја супруга хладна и непријатна према неким нашим комшијама, а онда сам схватио да она само поштује себе и свој дом. Тада сам почео да ценим тај њен став и почео да га примењујем.
Бити великодушан је одлично, али постоји танка линија која се не сме прећи. Научите да кажете не, без осећаја гриже савести.

3. Не обазирите се на идиоте

Паразиту је потребан домаћин да би преживео. Kада превише пажње обраћате на енергетског вампира из окружења, тиме му дајете енргију којом се храни. Енергетски вампири ће своје фрустрације пренети на вас, а затим прећи на следећу жртву.

Зауставите људе и реците им да тренутно нисте спремни да то слушате. Нисте дужни да кварите квалите свог живота због људи који немају обзира.

4. Медитирајте
Изађите у природу, медитирајте, одморите се и дишите. Прочистите тело и физички и емотивно.

Дисање повећава циркулацију крви кроз тело и помаже у спречавању апсорпције енергије од људи око вас.

5. Преузмите одговорност за своје мисли и осећања

Ваша осећања су 100% ваша одговорност. Свемир шаље људе у наш живот да нас тестирају. Наша перцепција себе је јача од перцепције других. Нисте жртва и нико нема моћ над вама, сетите се тога кад неко покуша да поремети ваш мир и добру енергију.

Запамтите да сте вредни среће и мира. Запамтите да је у реду рећи не, а ви сте аутор свог енергетског стања.Извор: стил

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.