Нападач у Ници 21-годишњи азилант из Туниса, Макрон најавио оштрије мере

0
МАКРОН

Емануел Макрон (Фото: REUTERS/Ints Kalnins)

Нападач који је данас у Ници усмртио три особе идентификован је као двадесетједногодишњи Тунишанин који је недавно преко Лампедузе стигао у Фрнацуску, пишу француски медији.

Терориста је уз повике „Алаху акбар“ једној жени одсекао главу, а неколико људи повредио код катедрале Нотр Дам у Ници. Полиција га је ранила, а затим одвела у болницу. Нападач је идентификован као двадесетједногодишњи азилант из Туниса који је недавно преко Италије дошао у Француску, наводе француски медији.

Недуго након тога, у Авињону други мушкарац је са повицима „Алаху акбар“ покушао да нападне полицајце.. Истовремено, у Џеди нападач је ножем избо стражара у француском конзулату. Он је повређен али није у опасности.




Француски председник Емануел Макрон изјавио је да је његова земља поново мета тероризма и најавио оштрије безбедносне мере и укључивање војних снага.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Макрон: Мобилисаћемо војску, уводи се појачана контрола безбедности у школама

Француски председник Емануел Макрон изјавио је да ће након напада у Ници бити мобилисане додатне војне снаге, као и да се уводи појачана контрола безбедности у школама.

Прочитај још: 



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *