Ове ствари код партнера није могуће променити

0

Кључ стабилних и успешних веза је прихватање партнера онаквог какав је, уз додатак пуно искрене комуникације, као и одржавања психичке и физичке блискости.

С друге стране, покушаји да се партнер промени и разочарење због неуспеха чест су кривац за распад веза, па и бракова.

Том темом се позабавила славна љубавна саветница Трејси Кокс, која из свог искуства у брачном саветовању наводи ствари које не можемо код партнера мењати – па их или треба прихватити као такве, или се разићи не мучећи нити себе нити партнера.




1. Проблеми са зависношћу

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Статистика показује да је број излечених зависника (било од алкохола, дроге, клађења итд.) врло низак – нажалост, мање од 10 посто људи успе да се дугорочно ослободи своје зависности. Људи који верују да ће их се партнер оканути због њих, најчешће се грдно варају. Они могу служити као подршка, али коначан резултат у потпуности зависи од самог зависника.

2. Кључне карактерне особине

Не само да су неке карактерне особине урођене те су константа у људским животима, већина особина личности се бесповратно формира до 18 године живота. То не значи да се неке промене не могу догодити, али оне нису драстичне и првенствено зависе од искустава појединца. Недавна студија Универзитета Харвард показала је како је до старости од 30 година наша личност готово „исклесана“.




3. Однос с породицом

Било да је ваш партнер мамин син, партнерка жена која се пре сваке одлуке мора посаветовати с мајком или пак су једни од оних који своје родитеље не доживљавају – не рачунајте на то да можете утицати на промену односа који се градио годинама, има своју динамику и зависи од две стране које су га стварале. Наравно, партнеру се може указивати на неке боље начине решавања проблема, мирнији приступ, више пажње или пак више одмицања – али се темељни однос и став родитеља према њиховом дјетету и обрнуто – не мења.

Прочитајте још:  ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ПИХТИЈЕ СА ЈУГА СРБИЈЕ: Kад их једном пробате, стално ћете их правити!

4. Хобије у којима уживају

Било да је реч о вожњи мотора, вежбању, читању књига, игрању игрица или вртларењу – оно што нетко воли и пружа му велико задовољство није нешто чега ће се олако одрећи. С друге стране, ако ће се тога морати одрећи под присилом, остаће фрустрација, туга и ствари које нагризају однос – па је зато најбоље пронаћи партнера с којим делимо хобије или их барем без проблема толеришемо

5. Религијска уверења

Партнер је атеиста, а ви сте религиозни или обрнуто? Систем веровања је нешто што се формирало у раном детињству и темељ је карактера као и основе особине личности, а тражење да се ти ставови промене је лицемерно, неоправдано и безобразно – оно говори да нам се партнер заправо не свиђа онакав какав јесте.




6. Став према невери

Ако ваш партнер/партнерка има прошлост у којем је варао/ла, велике су шансе да ће то наставити да ради и у будућности, јер је такво понашање одраз става који има према невери. Једино што може евентуално дати наду је разлог за превару – ако се тај разлог неће поновити у вашем односу, онда он не мора нужно предсказивати будућност.

7. Начин комуникације

Свако има свој лични начин комуникације и то је нешто што подсвесно произлази из наше личности. Већ у првим љубавним свађама лако је уочити јесу ли стилови комуникације сродни, односно јесу ли људи у стању искомуницирати своје проблеме, што је кључно за њихово решавање. Ако је један од партнера комуникатор који кажњава тишином или покушава доминирати виком, не рачунајте да се то може променити.

Прочитајте још:  Из угла Владете Јеротића: Рак добијају депресивци и људи изложени психичком стресу (Видео)

8. Либидо

У почетним фазама веза сви парови нешто чешће имају секс, под утицајем хормона, новине и жеље. Временом нужно долази до уласка у рутину, а тек она открива стварни либидо појединца – док неко можда жели секс свакодневно, други га можда пожели једном у две недеље. Ако су разлике велике између либида партнера, мале су шансе да ће се постићи узајамно одговарајући договор, а велике да ће веза „заштекати“ на сексуалном плану.

Прочитајте још: 



Вијести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *