Нова студија: ЦОВИД није ни приближно толико заразан колико се многи плаше

0

Студија Националног центра за заразне болести у Сингапуру, објављена у часопису Ланцет Инфецтиоус Дисеасес, сугерише да коронавирус није ни приближно толико заразан колико многи верују да јесте.

Студија, коју је цитирао магазин Спецтатор, обухватила је 1114 случајева Цовид-19 раније током ове године. Сингапурски систем „тест анд траце“ пронашао је 7.700 блиских контаката за ове људе, који су потом прац́ени током наредних недеља.

Само 188 контакт особа се наводно заразило вирусом, а око трец́ине њих је било без симптома.




Студија о преносу открила је да је стопа заразе била 5,9% међу контактима у домац́инству, 1,3% међу радним контактима и 1,3% међу социјалним контактима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још: 


Унутар домаћинстава, стопа преноса била је вец́а између људи који деле спавац́у собу, а такође је била вец́а и међу људима који су провели више од пола сата у разговору лицем у лице, као што је био случај са социјалним и радним контактима и између људи који су делили возило.



Превод: Српски Гласник

Izvor: Arutz Sheva

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *