ДР НЕСТОРОВИЋ: “Људи су се уморили од короне, ево УБИСТВА KАО У СТАРА ДОБРА ВРЕМЕНА, сад ће и пљачке банака…”

1
Доктор Бранимир Несторовић (Фото: Јутјуб)

Србија, али и цела Европа, излази из епидемије вируса корона и сада ће да се јављају само спорадични џепови заразе, каже пулмолог Бранимир Несторовић и додаје да ће вероватно до почетка јула бити тако.

Вирус је, наводи, сада слаб и од 66 новозаражених само једно или двоје имају запаљење плућа, док је у јеку епидемије на 100 заражених 20 или 30 имало упалу плућа.
Упитан да ли ће бити забрањена окупљања, Несторовић је рекао да не верује, јер за то нема разлога.

– Пуно се људи тестира, а мали је број заражених. И они који су позитивни се не разбољевају, немају изражену клиничку слику – навео је Несторовић.
У овом периоду под ризиком су и даље старе особе и хронични болесници, док млади нису у великом ризику.

– Не можемо да затварамо земљу и уништавамо економију због десетак пацијената који имају запаљење плућа. Имамо тестове, лечимо их. Нема сврхе даље ограничавати људе. Сада би то било немогуће јер су људи ментално прошли кроз епидемију – навео је он.
А онда је уследила шокантна изјава.

– Сада када би ограничили људе избила би побуна. Видите ваше вести, сад су убиства као у стара добра времена, убиства, мислим насиље, сад ће почну пљачке банака. Враћамо се у нормалу, људи су се заморили од те теме. Чак и ако постоји реална опасност од корона вируса људи не желе да слушају о томе. Постоји опасност за старачке домове, али ови који су здрави, за њих као и пре прање руку… – рекао је Несторовић на ТВ Пинк.

Он оцењује да су скандалозне изјаве које долазе од Светске здравствене организације и навео два примера: први везан за хлорокин и повлачење студије, а други да асимптоматски пацијенти нису инфективни за друге људе.Танјуг

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.