Ако Бајден умре пре инагурације на његово место долази незамисливо зло!

0

Џо Бајден (Фото: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke, File)

Председник Доналд Трамп је више пута користио очигледне гафове Џоа Бајдена у кампањи, током којих, посебно, демократски кандидат није успео да дефинише место за које се заправо кандидовао на изборима у новембру.

Амерички медиј Kварц твитовао је очигледно извињење у вези са чланком под насловом “Шта се догађа ако демократски кандидат Џо Бајден умре пре инаугурације“, објављеним убрзо након што су велике америчке новинске мреже бившег потпредседника прогнозирале као победника на изборима 3. новембра.




Лево оријентисани оутлет рекао је да су избрисали „ранији твит из приче у којем се објашњава шта ц́е се догодити ако [предвиђени] новоизабрани председник умре пре ступања на дужност“.

“Надали смо се да ц́емо помоц́и онима који траже одговор на ово питање. Грешком је постављено на наш Твиттер налог”, додао је Kварц.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још: 


У свом делу који, иначе, никада није обрисано, Тим Мекдонел, није се двоумио пре него што је открио следец́е објашњење: „Можда делује морбидно, али с обзиром на то да ц́е Бајден са 77 година бити најстарији председник – изабран у историји и кандидује се усред пандемије, вреди разјаснити шта би се догодило ако умре пре ступања на дужност “.




Извештач је додао да ц́е, ако Бајден умре пре него што положи заклетву за председника, њега „вероватно, али не и неопходно“ заменити Kамала Харис, кандидат за потпредседника САД.

Прочитајте још:  Москва упозорава Источну Европу: Озбиљно размислите о последицама распоређивања америчке војске

Kориснике интернета је ова тврдња очиледно изнервирала, неки су твитовали са бесним примедбама, а други су тврдили да „је то у реду“.

Један корисник је твитовао да жели да зна одговор на то питање јер је „легитиман“.

Све се догодио након што је анкета Расмуссен Репортс-а објављена у августу показала да је најмање 59 посто вероватних гласача сугерисало да Бајден нец́е моц́и завршити четворогодишњи мандат председника ако побиеди на изборима у новембру. Што се демократа тиче, 49 посто њих наводно је тада рекло да ц́е Харис морати да замени Бајдена у неком тренутку његовог могуц́ег председничког мандата.



Извор: Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *