Вучић: Честитаћу Бајдену, иако би за Србију Трамп био бољи

2

Вучић са Доналдом и Иванком Трамп (Фото: state.gov)

Председник Александар Вучић најавио је да ће демократком кандидату за председника САД Џозефу Бајдену честитати победу, иако верује да би за Србију, због питања Косова, било боље да је победио Трамп.

Александар Вучић, који је обишао радове на изградњи ковид-болнице на Батајничком друму, говорио је о проглашењу Џоа Бајдена за победника избора у САД и навео да га нападају зато што је хвалио председника Доналда Трампа.

Ипак, поручио је да неће одустати од тога, а уверен је да ти напади долазе из “удворичког и улизичког манира”.

“Никада ништа ружно нисам рекао о Бајдену, иако га познајем боље од Трампа. Видео сам се са њима четири или пет пута, са Трампом једва два пута. Рекао сам и мислим и вечерас да је за Србију било боље да је Трамп победио. Али, нећу говорити лоше о Бајдену, трудићу се да имамо што бољу сарадњу”, рекао је Вучић новинарима.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Напоменуо је да се никога не боји, да се брине за Србију, да постоји нешто што је част и морал. Србију ће, истиче, оставити као победничку, а не “улизичку и удворичку”.

Бајдену ће сутра и званично честитати, али ће се и захвалити Доналду Трампу и његовим људима на томе што су хтели да чују и саслушају Србију.

“Сачекаћу ујутро и упутити честитку, јер не могу да будем међу првих 50 белосветских… разумели сте. Много сам матор за то, сувише поносан, и сувише лепу и поноситу земљу водим”, нагласио је Вучић.

“Нисам богатији ни за динар од 2012. године”

Прочитајте још:  "Бранићу Србију и када будем мртва" - на данашњи дан 1999. српска хероина дала је живот за отаџбину

Вучић, који је и лидер Српске напредне странке, рекао је, поводом изјаве Бојана Пајтића да су све афере од “Јовањице” до “Крушика” обележене трагом СНС-а и високо профитним пословима, да за разлику од Пајтића и оних који су пре били на власти он ни за један динар није богатији од 2012. године.




“Ко је из СНС-а уплетен у Јовањицу? То сте измишљали и лагали сваки дан”, поручио је Вучић додајући да је управо ова власт ухапсила оне који су били уплетени у аферу “Јовањица”.

” ‘Олује’ против српског народа више неће бити, ма где да живи”

Упитан да ли после хапшења Хашима Тачија и Кадрија Весељија постоји могућност нових насиља косовских Албанаца према Србима, поручио је да “Олује” против српског народа више неће бити, ма где да живи.

Рекао је да је забринут за Србе са Косова и Метохије, али да Србија чини све што може и сама, као и преко међународног фактора, да се наш народ сачува.

Не зна каква ће пресуда бити за Весељија и Тачија у Хагу, али сматра да Србима неће бити лакше.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Вучић: Честитаћу Бајдену, иако би за Србију Трамп био бољи

  1. мора у истом су криминалном клану, пљачкају народ и свет за исте газде а да би се одржали на власти не бирају средства, лаж, насиље, мито, сплетке … и остала јуначка дела поред развратних радњи у којима задовољавају своје китице и дупе

  2. Tramp je bio ludi klovn koji je radio za Izrael, a ne svoju zemlju. Sporazum u Vašingtonu je bio idiotski, npr. da Srbija propagira gej brakove po svetu, što je anti pravoslavno, ambasada u Jerusalimu – sukob sa celim svetom, itd. Radio je protiv nas, daleko mu lepa kuća

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *